Naar homepage
Naar homepage
klant thuiszorg Opella

Volledig Pakket Thuis (VPT): complete zorg

Met Volledig Pakket Thuis (VPT) krijgt u thuis alle zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Bijvoorbeeld verpleging en begeleiding, dagbesteding en toezicht en bescherming.

Invulling van het VPT pakket

Opella maakt met u persoonlijke afspraken over de invulling van de zorg en gemaksdiensten bij het VPT. Onder het VPT vallen:

  • Toezicht en bescherming: personenalarmering en 24 uur per dag een zorgmedewerker in de buurt.
  • Persoonlijke verzorging, verpleging en/of begeleiding.
  • Huishoudelijke hulp (maximaal twee uur per week, eventueel aangevuld met particuliere uren).
  • Maaltijdvoorziening: één warme maaltijd en twee broodmaaltijden per dag.
  • Mogelijkheid tot deelname aan recreatieve activiteiten.

Bent u geïnteresseerd in het Volledig Pakket Thuis? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Wij geven u graag een persoonlijk advies over zorg en ondersteuning in uw situatie.

Wilt u niet het Volledig Pakket Thuis afnemen, maar wel verschillende losse modules van dit pakket? Ook dat is mogelijk. U krijgt dan het Modulair Pakket Thuis (MPT). Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Bekijk hier de folder

klant thuiszorg

VPT op diverse locaties

Opella biedt VPT aan op diverse locaties. In Bennekom op het Baron van Wassenaerpark (gebouwen Cornélie, Machtella en Walraven), in Harskamp in Metje en in Wageningen in de wijk Torckdael en in De Nudehof. U huurt zelfstandig het appartement en maakt gebruik van de zorg, ondersteuning en faciliteiten van Opella.

Kosten

Het VPT is een zorgmogelijkheid, die valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij VPT blijft u zelf verantwoordelijk voor uw woning. De kosten van het VPT zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. VPT valt onder de regeling ‘eigen bijdrage met verblijf’. U betaalt de lage eigen bijdrage. Die bijdrage is onder andere afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) stelt de eigen bijdrage vast. Via www.hetcak.nl kunt u uw eigen bijdrage berekenen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz‐indicatie) kunnen hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met alle vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. De cliëntondersteuner kan u informeren, adviseren en ondersteunen bij het invullen van uw zorgvraag. Heeft u hier behoefte aan, dan kan het Servicepunt van Opella u verder helpen.
Meer informatie over cliëntondersteuning leest u in deze factsheet.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222