Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Maatschappelijk werk Ede Opella en Stimenz

Maatschappelijk werk Ede

Maatschappelijk Werk Ede is er ook voor u tijdens de coronacrisis. Onze dienstverlening loopt door, maar op een andere manier dan dat u van ons gewend bent:

  • Heeft u een hulpvraag? Bel ons op. Na het contact zal een maatschappelijk werker telefonisch contact met u opnemen.
  • Voorlopig zullen de (hulpverlenende) gesprekken vooral telefonisch worden gevoerd. Ook kan er gebruik worden gemaakt van beeldbellen. Daarmee kunnen we u al wel helpen.
  • We kunnen u, als het nodig en/of van toegevoegde waarde voor de hulpverlening is, in persoon ontmoeten. Voorafgaand aan een ontmoeting doen we, samen met u, een risico check en spreken we een passende locatie af. Zo beschermen we uw en onze gezondheid.
  • Zodra de richtlijnen van de overheid verder versoepelen, kunnen we weer bij u thuis langskomen.

Iedereen heeft wel eens problemen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld op het werk, met familie of door iets wat is gebeurd.

Meestal kun je je problemen zelf oplossen, of met hulp van je familie of vrienden. Erover praten helpt vaak, maar is niet altijd mogelijk of voldoende. Je kunt dan terecht bij het maatschappelijk werk.

De maatschappelijk werker zoekt samen met jou naar mogelijkheden om je situatie te verbeteren. Daarbij kijken we niet alleen naar je problemen maar ook naar je mogelijkheden. Daar vinden we vaak het begin van de oplossing.

Divers hulpaanbod

De maatschappelijk werkers helpen je bij allerlei onderwerpen zoals relaties, eenzaamheid, rouw en verlies, ruzie en geweld, assertiviteit, gezondheid, mantelzorg, sociale contacten, spanningsklachten, inkomen, financiën, vragen rond huisvesting, voorzieningen, werk en contacten met instanties. 

Relatie- en opvoedspreekuur

Heb je een vraag over je relatie of over de opvoeding, dan kun je terecht bij het Relatie- en opvoedspreekuur. Meer informatie lees je in de flyer Relatie- en opvoedspreekuur

Relatieboost

Nieuw bij Maatschappelijk Werk Ede: Til je relatie naar een nieuw level met RELATIEBOOST!
In de afgelopen tijd zijn veel partners dicht bij elkaar geweest. Dit heeft zijn leuke kanten, maar kan ook best een uitdaging zijn. Om te voorkomen dat je elkaar uit het oog verliest biedt Maatschappelijk Werk Ede daarom vanaf heden aan: de Relatieboost. Investeer in je relatie! Meer informatie lees je in de flyer Geef je relatie een boost.
Opgeven kan via het aanmeldformulier. Geef bij de omschrijving van de ondersteuningsvraag aan dat je je wilt opgeven voor de relatieboost. 

Relatietraining Ik ook van jou

Verlang je ook naar een sterke relatie die tegen een stootje kan? En wil je er samen aan werken om je relatie nog leuker te maken? Door de relatietraining ga je elkaar nog beter leren kennen en waarderen. Je gaat op een leuke en ontspannen manier met je relatie aan de slag. Je kunt starten met de relatietraining op je eigen tempo vanaf 2 september 2020.

  • Ontdek (opnieuw) de kracht van jullie relatie.
  • Verbeter jullie communicatie.
  • Leer van verschillen.

Als je wilt gaan voor een sterke relatie, geef je dan op!
De training wordt (corona-proof) aangeboden voor €50,- per persoon. Mochten de financiën een knelpunt zijn, dan kun je contact opnemen met Stimenz in Ede en wordt er met jullie gekeken naar de mogelijkheden.
Meer informatie over de inhoud van de training lees je in de flyer Relatietraining ik ook van jou of op www.ikookvanjou.net/training-ik-ook-van-jou-ede/

Kosteloos en zonder verwijzing

Alle hulp is kosteloos en je hebt geen verwijzing nodig. Tijdens de aanmelding bekijken we of het maatschappelijk werk de beste plek is voor jouw vraag. Als je vraag niet bij ons past of een andere organisatie je beter kan helpen, dan kijken we samen met jou waar jij dan terecht kunt.

Werkwijze

Het maatschappelijk werk in Ede wordt uitgevoerd door maatschappelijk werkers van Opella en Stimenz.

Aanmelding
Tijdens de aanmelding bekijken we of het maatschappelijk werk de beste plek is voor jouw vraag of probleem. Als jouw vraag niet bij ons past of een andere vorm van ondersteuning beter aansluit, informeren wij je uiteraard waar je terecht kunt.

Intake
Wij plannen met jou een eerste gesprek, de intake. In dit gesprek zetten we je gegevens en je problemen/vragen op een rij. We stellen samen duidelijk vast wat jouw verwachtingen zijn. Wij gaan altijd uit van je mogelijkheden, waarbij je zelf de richting bepaalt. Onze inzet is om samen met jou directe omgeving tot oplossingen te komen.

Plan en inzet
Je bespreekt wat je wilt bereiken. Samen met jou stellen we een plan op. Hierin staat beschreven waaraan gewerkt gaat worden èn hoe; waarbij je gebruik maakt van je eigen krachten en kwaliteiten. Soms is het wenselijk om samen met je partner of het hele gezin gesprekken te voeren of aan te sluiten bij een groepsactiviteit.

Afsluiting
Wij bieden in principe een kortdurend traject waarbij we uitgaan van 5 tot 10 gesprekken en meer als dat nodig is. Uiteindelijk is het doel dat je zelfstandig verder kunt, zonder hulp.

Verwijzen jullie ook?
Ja, tijdens de aanmelding en/of intake maken we een inschatting of maatschappelijk werk je verder kan helpen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kijken we samen met jou bij welke andere hulpverlenende organisatie je terecht kunt. 

Privacy

Maatschappelijk Werk Ede respecteert ieders privacy volgens de wet AVG. Met de verstrekte gegevens gaan wij integer en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om.

Wilt u zich direct aanmelden dan kan dat via het aanmeldformulier:

Ik wil mijzelf aanmelden                        Ik wil als verwijzer iemand aanmelden

 

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen met Maatschappelijk Werk Ede: 088 784 62 06. Of mail naar: Info@maatschappelijkwerkede.nl