Dagbesteding bij Opella

Dagbesteding - Begeleiding groep

Opella biedt verschillende vormen van dagbesteding. Onze Begeleiding groep biedt u een gestructureerd en gevarieerd dagprogramma.

Begeleiding groep

De activiteiten van de begeleidingsgroep zijn gericht op het behouden of verbeteren van uw zelfredzaamheid. Door de Begeleiding groep kunt u langer thuis blijven wonen. Het kan ook een oplossing zijn als u op de wachtlijst staat voor een verpleeghuis of kleinschalig wonen. Wij bieden Begeleiding groep aan in Bennekom, Ederveen, Lunteren en Wageningen. 

Dagprogramma Begeleiding groep

Tijdens de dagbesteding kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten. Van gespreksgroepen, geheugentraining en creatieve bezigheden tot bewegen voor ouderen en wandelingen. Sommige activiteiten doen we met elkaar; andere doet u alleen.

Tussen de middag kunt u bij de dagbesteding een warme maaltijd of broodmaaltijd gebruiken. Als het nodig is, begeleiden wij u bij uw persoonlijke verzorging. Elke dag komen heel gewone bezigheden terug in het programma. Dit geeft houvast. Doordat u meedoet met de activiteiten, werkt u aan uw conditie, geheugen en sociale contacten.

Dagbesteding Opella

Digitale rondleiding

U kunt hieronder een digitale rondleiding bekijken van alle locaties waar wij Begeleiding groep organiseren. Zo kunt u de ruimtes zien en krijgt u een eerste indruk.  

Wanneer kom je in aanmerking voor dagbesteding?

U komt in aanmerking voor dagbesteding als er sprake is van geheugenproblemen, bijvoorbeeld een vorm van dementie. Maar ook als er sprake is van psychosociale of lichamelijke beperkingen of psychische of psychiatrische klachten. Het aantal dagen dat u gebruik kunt maken van dagbesteding is afhankelijk van uw wensen en van uw indicatie.

Hoe regel ik dagbesteding?

U heeft voor dagbesteding een indicatie nodig van de gemeente waar u woont. U kunt een indicatie aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Deelname is ook mogelijk als u een WLZ-indicatie via het CIZ heeft.

Neem gerust contact op met de klantadviseurs via het Opella servicepunt: telefoon 0318 752222 of e-mail servicepunt@opella.nl 

Vraag direct dagbesteding aan via het Contactformulier

Dagbesteding begeleiding groep Opella
Wat kost dagbesteding?

De Begeleiding wordt meestal vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) via de gemeente of via een Wlz-indicatie. Dat geldt ook voor de maaltijden en het vervoer van en naar de locatie. U heeft hiervoor een indicatie nodig van de gemeente waar u woont. U kunt een indicatie aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Deelname is ook mogelijk als u een WLZ-indicatie via het CIZ heeft.  
Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie, dan kunt u Begeleiding ook particulier afnemen. U betaalt de kosten dan zelf. Het Opella servicepunt kan u daar meer informatie over geven.

Eigen bijdrage
U betaalt een eigen bijdrage, waarvan de hoogte wettelijk is vastgesteld. U betaalt de eigen bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt. De hoogte van de eigen bijdrage kunt u berekenen op www.hetcak.nl. Ontvangt u meerdere vormen van zorg van Opella? Dan telt het CAK deze bij elkaar op voor de berekening van uw eigen bijdrage. Wij vragen daarnaast van u een kleine vrijwillige eigen bijdrage. Zodat wij dagjes uit en cadeaus voor jarigen kunnen betalen.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222