Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Vrijwilliger en klant bij dagbesteding

Begeleiding groep en Dagbehandeling

Opella biedt verschillende vormen van dagbesteding. Onze Begeleiding groep, eventueel gecombineerd met Dagbehandeling, biedt u een gestructureerd en gevarieerd dagprogramma.

Begeleiding groep

De activiteiten van de begeleidingsgroep zijn gericht op het behouden of verbeteren van uw zelfredzaamheid. Door de Begeleiding groep kunt u langer thuis blijven wonen. Het kan ook een oplossing zijn als u op de wachtlijst staat voor een verpleeghuis of kleinschalig wonen. Wij bieden Begeleiding groep aan in Bennekom, Ederveen, Lunteren en Wageningen. 

Heeft u Begeleiding in combinatie met Dagbehandeling, dan krijgt u, indien nodig, gedurende de dag ook therapie van onze behandelaars. U kunt behandeld worden door een ergotherapeut, fysiotherapeut en/of logopedist.

Dagprogramma Begeleiding groep

U kunt deelnemen aan allerlei activiteiten. Van gespreksgroepen, geheugentraining en creatieve bezigheden tot bewegen voor ouderen en wandelingen. Sommige activiteiten doen we met elkaar; andere doet u alleen.

Tussen de middag kunt u een warme maaltijd of broodmaaltijd gebruiken. Als het nodig is, begeleiden wij u bij uw persoonlijke verzorging. Elke dag komen heel gewone bezigheden terug in het programma. Dit geeft houvast. Doordat u meedoet met de activiteiten, werkt u aan uw conditie, geheugen en sociale contacten.

Activiteit tijdens dagbesteding

Digitale rondleiding

Van locatie Torckdael in Wageningen, de Honskamp in Lunteren en Walraven in Bennekom kunt u een digitale rondleiding bekijken. Zo kunt u de ruimtes zien waar wij Begeleiding groep organiseren. Van locatie de Veenderij in Ederveen en De Nudehof in Wageningen hebben we helaas geen rondleiding beschikbaar. 

Voor wie?

U komt in aanmerking voor de begeleidingsgroep als er sprake is van geheugenproblemen of lichte of zwaardere vormen van dementie. Maar ook als er sprake is van psychosociale of lichamelijke beperkingen of psychische of psychiatrische klachten. Het aantal dagen dat u gebruik kunt maken van de begeleidingsgroep is afhankelijk van uw wensen en van uw indicatie.

U komt in aanmerking voor Dagbehandeling als u (tijdelijk) extra behandeling en zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld als u weer thuis komt na een verblijf in het ziekenhuis of revalidatie.

Kosten

De Begeleiding wordt meestal vergoed vanuit de WMO via de gemeente. Dat geldt ook voor de maaltijden en het vervoer van en naar de locatie. U heeft hiervoor een indicatie nodig van de gemeente waar u woont. U kunt een indicatie aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente.
Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie via de gemeente, dan kunt u Begeleiding ook particulier afnemen. U betaalt de kosten dan zelf. Het Opella servicepunt kan u daar meer informatie over geven.

Eigen bijdrage
U betaalt een eigen bijdrage, waarvan de hoogte wettelijk is vastgesteld. Die eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd, samenstelling van uw huishouden en de indicatie. U betaalt de eigen bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt. De hoogte van de eigen bijdrage kunt u berekenen op www.hetcak.nl. Ontvangt u meerdere vormen van zorg van Opella? Dan telt het CAK deze bij elkaar op voor de berekening van uw eigen bijdrage. Wij vragen daarnaast van u een kleine vrijwillige eigen bijdrage. Zodat wij dagjes uit en cadeaus voor jarigen kunnen betalen.

Meer informatie

 

Bekijk hier de folder          

 

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222