Casemanager dementie Opella

Casemanagement dementie

Casemanagers dementie van Opella bieden thuiswonende ouderen met dementie en hun naaste omgeving ondersteuning en (psychosociale) begeleiding. Zo kunnen mensen thuis blijven wonen, eventueel met inzet van voorzieningen.

Soms is het lastig om te bepalen welke ondersteuning handig kan zijn. Opella is onderdeel van Dementie Gelderse Vallei en Dementie Veenendaal. De casemanagers van Dementie Gelderse Vallei en Dementie Veenendaal geven deskundig advies en praktische hulp. Zo kan de casemanager ook met u zoeken naar mogelijkheden voor ontmoeting. Bijvoorbeeld bij een buurtcentrum, zorgboerderij, of praatgroep voor mensen die nog maar net de diagnose dementie hebben. Of denk aan een dementiemaatje of wandelmaatje die met u dingen kan ondernemen, zoals fietsen of naar de markt gaan. 

 

Casemanager dementie

U kunt bij de casemanager dementie van Opella terecht:

  • bij ‘niet pluis’ gevoel
  • bij het zoeken naar en coördineren van de juiste hulp
  • voor situaties als dagindeling, omgang en communicatie
  • om dementie een plek te geven
  • om zoveel mogelijk regie over uw leven te behouden.
“Het was heel prettig dat we een casemanager hadden die inzag dat het met mijn vader niet goed ging. De hulp kon toen heel snel gestart worden.”
Reactie van een naaste

Trainingen in groepsverband

Wij bieden een cursus omgaan met dementie. Tijdens deze cursus krijgen de deelnemers inzicht in wat dementie voor mensen met een dementie en voor hun mantelzorgers betekent.

Meer informatie vindt u op:

Meer weten over casemanagement dementie?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222