Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Revalidatie Opella Elias

Revalideren bij Elias in Bennekom

Revalidatie bij Opella locatie Elias in Bennekom doet u onder deskundige begeleiding. Door een intensief programma werkt u aan uw herstel. Het doel is dat u zo snel en fit mogelijk thuis verder kan gaan met uw leven. 

Uw revalidatie en onze hulp

Na een ziekenhuisopname wilt u graag zo snel mogelijk terug naar uw vertrouwde omgeving. Opella is gespecialiseerd in de behandeling van verschillende aandoeningen en in herstel van ouderen. We noemen dat geriatrische revalidatie. Bij de start van uw revalidatie bespreken we wat u wilt bereiken en hoe u dat met onze hulp gaat aanpakken. De afspraken leggen we vast in een behandelplan. U krijgt individueel therapie, traint in groepsverband en oefent ook zelfstandig om uw revalidatie te bevorderen. Wij stimuleren ook betrokkenheid van uw naasten bij het werken aan uw revalidatie. Zodat u zo snel mogelijk weer veilig thuis kunt wonen. 

Bekijk onze video over revalideren bij Opella na een CVA:

Adresgegevens

Barones van Lyndenlaan 69
6721 PK Bennekom

Vanuit Bennekom

 • Vanaf de Edeseweg in noordelijke richting vóór het viaduct met de A12
 • Rechtsaf (Freule van Wassenaerlaan)
 • Eerste rechtsaf (Barones van Lyndenlaan)
 • Elias is aan linkerzijde van de weg gelegen.
 • Na circa 100 meter linksaf het parkeerterrein op.

Vanuit Ede

 • Vanaf de Edeseweg in zuidelijke richting, direct na het viaduct met de A12
 • Linksaf (Freule van Wassenaerlaan)
 • Eerste rechtsaf (Barones van Lyndenlaan)
 • Elias is aan linkerzijde van de weg gelegen.
 • Na circa 100 meter linksaf het parkeerterrein op.

 

Klantbeoordeling

 • Deskundig in behandeling en herstel van ouderen
 • Intensief programma, individueel en in een groep
 • Werken aan uw eigen herstel

Professioneel team

Een vast team van medewerkers begeleidt u bij uw revalidatie. Onze specialist ouderengeneeskunde (arts) is medisch verantwoordelijk voor uw revalidatie en zet waar nodig andere behandelaren in om uw doelen te bereiken. Het team bestaat naast de specialist ouderengeneeskunde onder anderen uit verpleegkundigen, verzorgenden, een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en psycholoog. Natuurlijk wilt u uw revalidatie zo snel mogelijk starten. Daarom biedt Opella in Elias ziekenhuis verplaatste zorg: dat is medisch specialistische zorg die buiten het ziekenhuis kan worden gegeven. 
Met uw gemotiveerde inzet en onze professionele deskundigheid bereiken we dat u zo snel en fit mogelijk thuis verder kan gaan met uw leven. Indien nodig kunt u thuis met hulp van onze of andere professionals verder revalideren. 

Behandelruimte

Verblijf

De kamers van Elias zijn voorzien van verstelbare bedden, televisie en wifi. In het restaurant maakt u gebruik van het ontbijt- en lunchbuffet. Diner is in de vorm van een keuzemenu. Zodra het mogelijk is, kiest en gebruikt u zelf de maaltijden in het restaurant. Dit draagt bij aan uw herstel. Uw bezoek is van harte welkom tijdens de bezoektijden, dagelijks van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur en in het weekend ook van 10.30-13.00 uur. Therapie zal altijd voorgaan op andere afspraken, zoals bezoek of een kappersafspraak.  

"Prima, liefdevolle zorg. Eigen kamer, rolstoel en rollator. Intensieve therapie. Goede resultaten. Goede nazorg."

Bekijk hier de digitale rondleiding

360º

Revalidatie thuis

Het is belangrijk dat u thuis goed kunt functioneren. Op indicatie van de specialist ouderengeneeskunde is het mogelijk thuis verder te revalideren. De revalidatie thuis kan starten zodra u veilig thuis kunt wonen.

Meer informatie over revalidatie bij Elias en eventuele revalidatie thuis vindt u in onze folder. Hierin vindt u ook een overzicht van de spullen die u meeneemt bij opname.  

Bekijk de folder

Faciliteiten

Lees meer over het Baron van Wassenaerpark en specialistisch centrum Elias

U kunt bij Elias gebruikmaken van de volgende faciliteiten:

 • Kamers. De kamers in Elias zijn ingericht met verstelbare bedden, een bureau, een zitje voor twee, televisie en wifi. Er zijn 40 revalidatieplaatsen (waaronder 2 tweepersoonskamers). U deelt een badkamer met de revalidant van de naastgelegen kamer. 
 • Restaurant. U maakt gebruik maken van het buffet voor ontbijt en lunch. Diner vindt plaats in de vorm van een keuzemenu. In overleg houden wij rekening met een eventueel dieet van onze revalidanten. Vragen kunt u stellen aan de medewerkers van het restaurant.
 • Kapper en pedicure. Op afspraak kunt u gebruikmaken van de kapper en de pedicure. In de informatiemap op de kamer treft u de gegevens.
 • Oefenzaal. Hier werkt u onder begeleiding of zelf aan uw trainingsprogramma. Er zijn professionele fitnessapparaten en een loopbrug.
Kosten

Voor revalidatiezorg heeft u een indicatie nodig. Het ziekenhuis regelt deze indicatie voor u. Daarmee wordt uw revalidatie vergoed door de zorgverzekeraar voor alle zorg die samenhangt met de reden van opname voor revalidatie. U betaalt het wettelijk eigen risico.
Wanneer u komt revalideren met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt u daarvoor een eigen bijdrage aan het CAK.

Praktisch

Wachttijd

De wachttijd voor verblijf in Elias is korter dan zes weken.

Kan ik in Elias verblijven met mijn partner?

Nee, partnerverblijf is in Elias niet mogelijk.

Bereikbaarheid

Elias ligt centraal in Nederland. Dit is bijvoorbeeld de reisafstand vanuit plaatsen in de omgeving:

Ede (4 km)
Arnhem (19 km)
Nijmegen (37 km)
Amersfoort (37 km)
Utrecht (42 km)
Apeldoorn (42 km)

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222