revalidatie centrum

Revalidatie bij Elias in Bennekom

U zoekt een revalidatie centrum. Revalidatie bij Opella locatie Elias in Bennekom doet u onder deskundige begeleiding. U bent hier aan het juiste adres voor uw revalidatie na heupoperatie, revalidatie na knieprothese en voor uw revalidatie traject op maat. Met een intensief programma werkt u aan uw herstel. Zodat u zo snel en fit mogelijk thuis verder kunt met uw leven. 

Revalidatie na heupoperatie en geriatrische revalidatie

Na een ziekenhuisopname wilt u graag zo snel mogelijk terug naar uw vertrouwde omgeving. Vaak is verblijf in een revalidatie centrum nodig voor uw herstel en zelfstandigheid. Gelukkig verloopt revalidatie na heupoperatie of revalidatie na knieprothese door nieuwe medische inzichten veel sneller dan voorheen. Bij Opella merkt u dat aan een korter verblijf en de goede resultaten van uw revalidatie.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van verschillende aandoeningen en in herstel van ouderen. We noemen dat geriatrische revalidatie. U krijgt begeleiding van een vast team en alles rondom uw revalidatie traject is gericht op uw herstel.

Adresgegevens, bereikbaarheid en bezoektijden

Barones van Lyndenlaan 69
6721 PK Bennekom

Bereikbaarheid vanuit Bennekom

 • Vanaf de Edeseweg in noordelijke richting vóór het viaduct met de A12
 • Rechtsaf (Freule van Wassenaerlaan)
 • Eerste rechtsaf (Barones van Lyndenlaan)
 • Elias is aan linkerzijde van de weg gelegen.
 • Na circa 100 meter linksaf het parkeerterrein op.

Bereikbaarheid vanuit Ede

 • Vanaf de Edeseweg in zuidelijke richting, direct na het viaduct met de A12
 • Linksaf (Freule van Wassenaerlaan)
 • Eerste rechtsaf (Barones van Lyndenlaan)
 • Elias is aan linkerzijde van de weg gelegen.
 • Na circa 100 meter linksaf het parkeerterrein op.

Bezoektijden

Bezoek is bij revalidatiecentrum Elias van harte welkom tijdens de bezoektijden: dagelijks van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur en in het weekend ook van 10.30-13.00 uur.

Klantbeoordeling

 • Deskundig in behandeling en herstel van ouderen
 • Intensief programma, individueel en in een groep
 • Werken aan uw eigen herstel

Uw revalidatie traject in drie stappen

 1. Bij de start van uw revalidatie bespreken we wat u wilt bereiken en hoe u dat met onze hulp gaat aanpakken. De afspraken leggen we vast in een behandelplan.
 2. U krijgt individueel therapie, traint in groepsverband en oefent ook zelfstandig om uw revalidatie te bevorderen.
 3. Wij stimuleren ook betrokkenheid van uw naasten bij het werken aan uw revalidatie. Zodat u zo snel mogelijk weer veilig thuis kunt wonen. 
"Zeer doeltreffende begeleiding door bekwaam personeel. Altijd vriendelijk en stimulerend."
Reactie van een revalidant van Opella op ZorgkaartNederland.nl

Uw revalidatie centrum met begeleiding door een vast team

Een vast team van medewerkers begeleidt u bij uw revalidatie. Onze specialist ouderengeneeskunde (arts) is medisch verantwoordelijk voor uw revalidatie en zet waar nodig andere behandelaren in om uw doelen te bereiken. Het team bestaat naast de specialist ouderengeneeskunde onder anderen uit verpleegkundigen, verzorgenden, een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en psycholoog.

revalidatie centrum

Uw revalidatie start zo snel mogelijk

Natuurlijk wilt u uw revalidatie traject zo snel mogelijk starten. Daarom biedt Opella in Elias ziekenhuis verplaatste zorg: dat is medisch specialistische zorg die buiten het ziekenhuis kan worden gegeven. In een revalidatie centrum.
Met uw gemotiveerde inzet en onze professionele deskundigheid bereikt u dat u zo snel en fit mogelijk thuis verder kan gaan met uw leven. Indien nodig revalideert u thuis verder met hulp van onze of andere professionals. 

Verblijf tijdens uw revalidatie

De kamers van Elias waar u verblijft tijdens uw revalidatie zijn voorzien van verstelbare bedden, televisie en wifi. U maakt gebruik van het ontbijt- en lunchbuffet. Diner is in de vorm van een keuzemenu.

 • Zodra het mogelijk is, kiest en gebruikt u zelf de maaltijden. Dit draagt bij aan uw herstel.
 • Uw bezoek is van harte welkom tijdens de bezoektijden: dagelijks van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur en in het weekend ook van 10.30-13.00 uur.
 • Therapie zal altijd voorgaan op andere afspraken, zoals bezoek of een kappersafspraak.  
"Prima, liefdevolle zorg. Eigen kamer, rolstoel en rollator. Intensieve therapie. Goede resultaten. Goede nazorg."

Bekijk hier de digitale rondleiding

360º

Revalidatie traject thuis

Het is belangrijk dat u thuis goed kunt functioneren. Op indicatie van de specialist ouderengeneeskunde is het mogelijk thuis verder te revalideren. Wanneer u thuis tegen praktische vragen aanloopt, kunnen we die thuis oplossen en komt u tot blijvend herstel. Ons behandelteam of een eerstelijns behandelaar ondersteunt u hierbij in de thuissituatie, om zo uw doelen te bereiken. De revalidatie thuis kan starten zodra u veilig thuis kunt wonen. Mogelijk komt u in aanmerking voor wijkverpleging en wij adviseren u zo nodig over de inzet van hulpmiddelen. Zo is uw revalidatie traject compleet.

Faciliteiten

U kunt bij Elias gebruikmaken van de volgende faciliteiten:

 • Kamers De kamers in Elias zijn ingericht met verstelbare bedden, een bureau, een zitje voor twee, televisie en wifi. Er zijn 60 revalidatieplaatsen. U deelt een badkamer met de revalidant van de naastgelegen kamer. 
 • Maaltijden U maakt gebruik van het buffet voor ontbijt en lunch. Diner vindt plaats in de vorm van een keuzemenu. In overleg houden wij rekening met een eventueel dieet van onze revalidanten. Vragen kunt u stellen aan de medewerkers van het restaurant. 
 • Restaurant en verhuur ruimtes Uw bezoek kan eten in Restaurant Elias. Meer informatie over Restaurant Elias en de mogelijkheden voor het huren van een ruimte voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest vindt u op de pagina Restaurant en vergaderfaciliteiten.
 • Kapper en pedicure Op afspraak kunt u gebruikmaken van de kapper en de pedicure. In de informatiemap op de kamer treft u de gegevens.
 • Oefenzaal Hier werkt u onder begeleiding of zelf aan uw trainingsprogramma. Er zijn professionele fitnessapparaten en een loopbrug.
Kosten

Voor revalidatiezorg heeft u een indicatie nodig. Het ziekenhuis regelt deze indicatie voor u. Daarmee wordt uw revalidatie vergoed door de zorgverzekeraar voor alle zorg die samenhangt met de reden van opname voor revalidatie. U betaalt het wettelijk eigen risico.
Wanneer u komt revalideren met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt u daarvoor een eigen bijdrage aan het CAK.

Praktisch

Wachttijd

De wachttijd voor verblijf in Elias is korter dan zes weken.

Kan ik in Elias verblijven met mijn partner?

Nee, partnerverblijf is in Elias niet mogelijk.

Bereikbaarheid

Elias ligt centraal in Nederland. Dit is bijvoorbeeld de reisafstand vanuit plaatsen in de omgeving:

Ede (4 km)
Arnhem (19 km)
Nijmegen (37 km)
Amersfoort (37 km)
Utrecht (42 km)
Apeldoorn (42 km)

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222