Modulair Pakket Thuis MPT

Verpleegzorg thuis met Modulair Pakket Thuis (MPT)

Woont u zelfstandig thuis en heeft u verpleegzorg nodig? Met het Modulair Pakket Thuis krijgt u verpleegzorg in uw eigen woning. U hoeft daardoor niet naar een zorginstelling te verhuizen. U komt in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis als u een verblijfsindicatie voor verpleging en verzorging heeft, oftewel een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wat is het Modulair Pakket Thuis (MPT)?

Het Modulair Pakket Thuis is een zorgpakket dat u zelf kunt inrichten als u een indicatie heeft voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij het aanvragen van een indicatie is er gekeken welke zorg u nodig heeft en heeft u een zorgbudget gekregen. De hoogte van dit budget is afhankelijk van de indicatie. U kunt dit budget thuis inzetten en verdelen over losse modules: het Modulair Pakket Thuis (MPT). Het Modulair Pakket Thuis is bijvoorbeeld interessant als u modules wilt afnemen bij verschillende zorgaanbieders of als u niet alle zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld als u geen gebruik wilt maken van de maaltijden. Of omdat u al dagbesteding heeft bij een andere organisatie dan Opella.

Meer informatie over het Modulair Pakket Thuis leest u op de website van Regelhulp: https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/wlz/modulair-pakket-thuis 

Wat is het verschil tussen MPT en VPT?

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is een afgeleide van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Bij MPT neemt u verschillende losse modules van het Volledig Pakket Thuis (VPT) af. Het grootste verschil tussen MPT en VPT is dat u bij MPT zelf voor uw maaltijden zorgt en er geen 24-uurszorg beschikbaar is. Een ander verschil is dat u bij MPT elk onderdeel kunt afnemen bij een andere zorgorganisatie. Bij VPT neemt u het volledige pakket af bij één zorgorganisatie. Opella biedt het Volledig Pakket Thuis (VPT) alleen in de huurappartementen in de nabijheid van de woonlocaties van Opella:

  • in Bennekom op het Baron van Wassenaerpark (gebouwen Cornélie, Machtella en Walraven)
  • in Harskamp in Metje
  • in Wageningen in de wijk Torckdael en in De Nudehof.

Het Modulair Pakket Thuis (MPT) kan overal in de wijk geleverd worden. De klantadviseurs van Opella denken graag met u mee wat in uw situatie het beste past.

“Ik wil met mijn WLZ-indicatie zolang mogelijk in mijn eigen huis blijven wonen. Samen met de wijkverpleegkundige kijk ik welke zorg en organisatie hier het beste bij past. Ik ga nu naar een dagbesteding in de buurt en Opella helpt mij bij het huishouden en het wassen en aankleden.”
Reactie van een klant over het Modulair Pakket Thuis
Modulair Pakket Thuis MPT

Welke onderdelen kunt u bij Opella afnemen met het Modulair Pakket Thuis?

  • Verpleging en persoonlijke verzorging: onze verpleegkundige heeft een centrale rol in uw persoonlijke zorg. In overleg met u coördineert de verpleegkundige de zorg die u nodig heeft.
  • Huishoudelijke hulp: onze huishoudelijke medewerkers helpen u graag met het schoonmaken van uw woning.
  • Begeleiding individueel of in een groep: mogelijkheid tot deelname aan recreatieve activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn in groepsverband (dagbesteding), maar ook individuele activiteiten op maat.
  • Vervoer naar begeleiding (dagbesteding): wij kunnen uw vervoer naar de begeleiding (dagbesteding) voor u organiseren.
  • Tijdelijk verblijf met medische zorg: als u gedurende een korte periode medische zorg nodig heeft met 24 uur per dag zorg in uw nabijheid kunt u gebruik maken van ‘eerstelijns verblijf’ of 'ELV'. Tijdelijk verblijf kan bij Opella locatie Machtella in Bennekom of locatie De Honskamp in Lunteren.   


> Woonadvies van onze klantadviseurs

Zorgappartementen Opella

Waar biedt Opella het Modulair Pakket Thuis?

Opella biedt het Modulair Pakket Thuis (MPT) in alle wijken in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.

Ook in de huurappartementen in de nabijheid van de woonlocaties van Opella kunt u gebruikmaken van het Modulair Pakket Thuis (MPT). Deze appartementen zijn zeer geschikt voor mensen met een zorgvraag. Het zijn moderne, ruime appartementen waar zowel alleenstaanden als echtparen fijn kunnen wonen. Lees meer over voorrang op een seniorenappartement via Opella.

Wanneer komt u in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis?

U komt in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis als u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) heeft, of als u denkt dat u een indicatie voor langdurige zorg kunt krijgen. Neem gerust contact op met onze klantadviseurs voor een verkennend gesprek. Zij kunnen samen met u bekijken welke vorm van zorg voor u het meest geschikt is. De klantadviseur kan u ook helpen bij het aanvragen van een indicatie voor langdurige zorg. Wij geven u graag een persoonlijk advies over zorg en ondersteuning in uw situatie.

Kosten

Het MPT is een zorgmogelijkheid, die valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij MPT blijft u zelf verantwoordelijk voor uw woning. Wilt u meer informatie welke zorg en ondersteuning deel uitmaakt van het MPT of het VPT? Bekijkt u dan de website van het Zorginstituut Nederland of de website van Regelhulp.

De kosten van het MPT zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U betaalt een eigen bijdrage aan het CAK. Die bijdrage is onder andere afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) stelt de eigen bijdrage vast. Via de rekenhulp van het CAK kunt u uw eigen bijdrage berekenen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz‐indicatie) kunnen hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met alle vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. De cliëntondersteuner kan u informeren, adviseren en ondersteunen bij het invullen van uw zorgvraag. Heeft u hier behoefte aan, dan kan het Servicepunt van Opella u verder helpen.

Meer informatie over cliëntondersteuning leest u in deze factsheet.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222