Revalidatieklant en medewerker Opella

Tijdelijk bij Opella verblijven met logeerzorg of medische zorg

U kunt tijdelijk bij Opella verblijven bij een van onze locaties in Bennekom of Oosterbeek. Een prettige logeermogelijkheid (Bennekom) of verblijf met medische zorg (Bennekom en Oosterbeek). Met 24 uur per dag professionele zorg binnen handbereik.

Tijdelijk niet thuis verblijven

Soms bent u in een situatie waarbij u even niet thuis kunt verblijven. Bijvoorbeeld omdat u gedurende een korte periode medische zorg nodig heeft met 24 uur per dag zorg in uw nabijheid (we noemen dit ‘eerstelijns verblijf’ of 'ELV'). Of omdat uw mantelzorger even een adempauze nodig heeft, zodat hij of zij nieuwe energie kan opdoen (we noemen dat 'logeerzorg' of ‘respijtzorg’). In het schema hieronder ziet u op welke locaties van Opella u dan tijdelijk kunt verblijven. 

Revalidatie of zorg in laatste levensfase 

Ook na een ziekenhuisopname of als gevolg van ziekte kunt u tijdelijk revalidatie nodig hebben. Bekijk dan onze informatie over revalidatie en herstel bij Elias. Mogelijkheden voor verblijf in de laatste levensfase vindt u op de pagina over hospicezorg

Waar kunt u tijdelijk verblijven met logeerzorg of medische zorg?

Een tijdelijk verblijf bij Opella is mogelijk in:

Plaats Locatie

Verblijf met medische zorg
(eerstelijns verblijf / ELV)

Logeerzorg (Respijtzorg)
Bennekom Walraven   X
Bennekom Machtella X  
Lunteren De Honskamp X  
Bewoner woonlocaties

Wat kost tijdelijk verblijf bij Opella?

Uw tijdelijk verblijf op één van onze locaties kan worden vergoed. Dit is afhankelijk van de reden waarom u tijdelijk bij ons verblijft. Vergoeding is mogelijk vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet (ZvW) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Het is ook mogelijk om de kosten voor tijdelijk verblijf zelf te betalen.

“De klantadviseur van Opella denkt altijd met me mee. Ze bereidt mij op een rustige manier voor op een opname. Ik mag beslissen wanneer. Deze voorbereiding geeft mij een goed gevoel.”
reactie van een klant over tijdelijk verblijf bij Opella

Hoe regelt u tijdelijk verblijf?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Opella servicepunt via telefoon 0318 752222 of e-mail servicepunt@opella.nl.
Uw huisarts of specialist kan het tijdelijk verblijf voor u regelen via het ELV-loket Gelderse Vallei.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222