Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Entree Elias

Observatie en diagnostiek

Observatie en diagnostiek van Opella is er voor u als u even niet thuis kunt wonen door lichamelijke, psychische of sociale problemen. Een korte opname bij ons op deze gespecialiseerde locatie is mogelijk als voor uw huisarts of medisch specialist niet precies duidelijk is wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld wanneer er bij u sprake is van een plotselinge achteruitgang in uw lichamelijke of mentale gezondheid.

Het doel van uw verblijf met observatie bij Opella is dat u uw leven thuis weer op de rit krijgt en uw behoefte aan zorg en/of ondersteuning in kaart wordt gebracht. Tijdens een kort verblijf gaan we met u op zoek naar wat daarvoor nodig is en stellen we een diagnose.

Uw verblijf bij observatie en diagnostiek

Voor observatie en diagnostiek verblijft u bij Opella in Bennekom, op de tweede verdieping van gebouw Elias. Opella werkt met een observatieteam van deskundige zorgspecialisten. In samenwerking met u en elkaar stellen zij een diagnose en brengen zij met u in kaart welke zorg en/of ondersteuning u thuis nodig heeft. Afhankelijk van uw situatie bestaat het observatieteam bijvoorbeeld uit artsen (specialist ouderengeneeskunde), psychologen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen en activiteitenbegeleiders.

U houdt uiteraard de regie over uw leven en over wat u belangrijk vindt. Het accent ligt niet op ziek zijn, maar op uw mogelijkheden: wat heeft u nodig om weer thuis te kunnen wonen? Hoe houdt u de regie over uw leven? Hierbij kijken we naast de medische kant ook naar wat voor u belangrijk is: wat geeft betekenis aan uw leven? Welke mensen staan om u heen? Welke aanpassingen zijn er bij u thuis nodig? Allemaal belangrijke vragen om weer thuis te kunnen wonen.

Gebouw Elias - observatie en diagnostiek

Een dag bij observatie en diagnostiek

Hoe uw dag bij observatie en diagnostiek er precies uitziet is afhankelijk van uw situatie. Er is voor u tijdens uw korte opname passende zorg en ondersteuning. Wij kijken wat u nodig heeft om u mentaal goed te voelen, welke medische behandeling nodig is en wat uw eigen mogelijkheden zijn en die van de mensen om u heen. Dit leidt tot een weekprogramma dat bestaat uit behandelingen en activiteiten. Voorbeelden van onderdelen van uw dag zijn bijvoorbeeld geheugentraining, wandelen, met uw bezoek het restaurant bezoeken, gezamenlijke maaltijden in de huiskamer, groepsgym in de oefenzaal of samen een creatieve activiteit doen.

Faciliteiten

We maken u erop attent dat Elias een rookvrije locatie is.
U kunt gebruik maken van de volgende faciliteiten:

  • Maaltijden. De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) organiseren we met elkaar in de huiskamer op de tweede verdieping. In de huiskamers is er voor u altijd een aanbod van koffie, thee en drinken beschikbaar.
  • Restaurant. Het serviceteam van Opella staat elke dag voor u klaar in restaurant Elias op de begane grond. Van warme maaltijd tot koffie met gebak of een boodschapje. Dat kan bij Opella in restaurant Elias. U eet de maaltijden in principe op de afdeling, maar u bent ook altijd welkom als u een keer beneden wilt eten. In restaurant Elias geldt dat u betaalt voor deze diensten. Er is een lunchbuffet en een kleine kaart die na de lunch beschikbaar is. Zin in koffie met gebak met uw bezoek, dan zien we u graag! We zijn dagelijks geopend tussen 12.00 en 20.00 uur.
  • Internet en televisie. Uw kamer is voorzien van televisie en wifi.
  • Huiskamer met dakterras. In de huiskamers gebruiken we met elkaar de maaltijden. Gedurende de dag zijn er regelmatig in de huiskamer of op het terras momenten voor ontspanning, een programma-onderdeel en/of gezelligheid.

Bekijk hier de digitale rondleiding

360º

Thuis wonen met zorg en ondersteuning

Tijdens uw verblijf bij Elias en bij terugkeer naar huis leren wij u om te gaan  met de uitdagingen van het leven. Dat betekent ook dat u zelf blijft doen wat u zelf kan of dat wij u nieuwe vaardigheden leren. We betrekken de mensen om u heen bij uw zorg en ondersteuning. Dit kan helpen om op een prettige manier thuis te kunnen leven. Waar nodig schakelen we met u professionals in voor zorg bij u thuis. Op die manier kan u weer naar huis met de ondersteuning en zorg die u nodig heeft.

Meer informatie en aanmelding observatie en diagnostiek

Wilt u meer weten over observatie en diagnostiek bij Elias? Bel het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl. Klik hier voor meer informatie over het Baron van Wassenaerpark en specialistisch centrum Elias
Aanmelding voor verblijf bij observatie en diagnostiek verloopt via uw huisarts of medisch specialist. De specialist ouderengeneeskunde van Opella (arts) stelt de indicatie die u nodig heeft voor verblijf bij observatie en diagnostiek. Er is geen financiële eigen bijdrage. Afhankelijk van uw indicatie wordt eventueel aanspraak gemaakt op het eigen risico bij uw zorgverzekering. 

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222