Entree Elias

Observatie & Diagnostiek

Observatie & Diagnostiek (O&D) is een afdeling bij Elias in Bennekom. U woont thuis en hebt hulp van Opella, maar ineens gaat het niet meer goed. De huisarts heeft al onderzoek gedaan, maar kan geen duidelijke, medische oorzaak vinden van uw probleem. Een opname in het ziekenhuis of in een verpleeghuis is niet aan de orde. Maar er moet wel wat gebeuren. Voor dit soort situaties heeft Opella de afdeling Observatie & Diagnostiek. Een plek waar u kortdurend wordt opgenomen. Waar we samen met u onderzoeken en vaststellen welke zorg en ondersteuning thuis nodig is.

Voor verwijzers

U kunt vanuit uw thuissituatie bij Observatie & Diagnostiek worden opgenomen, als het plotseling en tijdelijk niet meer gaat door een nog onduidelijke oorzaak. Het kan ook dat u vanuit het ziekenhuis bij ons komt. In beide situaties is uw opname bij O&D erop gericht om weer veilig naar huis te gaan. 

Uw verblijf bij Observatie & Diagnostiek

Tijdens de kortdurende opname (bij Elias in Bennekom) observeren en diagnosticeren wij. Doordat u de hele dag en nacht bij ons verblijft, krijgen we beeld van uw zichtbare klachten, maar ook van dieperliggende of onderliggende problemen of behoeften. Hierdoor ontstaat een duidelijk totaalbeeld wat voor uw situatie passende zorg is. Vervolgens stellen we samen vast waar u wel en niet baat bij heeft en welke hulp u wel of niet nodig heeft. Deze zorg regelen we voor u. Als het klaar is, gaat u naar huis. 

Team

Afhankelijk van uw situatie bestaat het observatieteam bijvoorbeeld uit artsen (Specialist Ouderengeneeskunde), psychologen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen en activiteitenbegeleiders.

Mogelijkheden

U houdt uiteraard de regie over uw leven en over wat u belangrijk vindt. Het accent ligt niet op ziek zijn, maar op uw mogelijkheden: wat heeft u nodig om weer thuis te kunnen wonen? Hoe houdt u de regie over uw leven? Hierbij kijken we naast de medische kant ook naar wat voor u belangrijk is: wat geeft betekenis aan uw leven? Welke mensen staan om u heen? Welke aanpassingen zijn er bij u thuis nodig? Allemaal belangrijke vragen om weer thuis te kunnen wonen.

Gebouw Elias - observatie en diagnostiek

Een dag bij Observatie & Diagnostiek

Hoe uw dag bij Observatie & Diagnostiek er precies uitziet, is afhankelijk van uw situatie. Er is voor u tijdens uw korte verblijf passende zorg en ondersteuning. Wij kijken wat u nodig heeft om u mentaal goed te voelen, welke medische onderzoeken nodig zijn en wat uw eigen mogelijkheden zijn en die van de mensen om u heen. Dit leidt tot een weekprogramma dat bestaat uit onderzoeken en activiteiten. Voorbeelden van onderdelen van uw dag zijn bijvoorbeeld geheugentraining, wandelen, met uw bezoek naar het restaurant, gezamenlijke maaltijden in de huiskamer, groepsgym in de oefenzaal of samen een creatieve activiteit doen.

Faciliteiten

We maken u erop attent dat Elias een rookvrije locatie is.
U kunt gebruik maken van de volgende faciliteiten:

  • Maaltijden. De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) organiseren we met elkaar in de huiskamer op de tweede verdieping. In de huiskamers is er voor u altijd een aanbod van koffie, thee en drinken beschikbaar.
  • Restaurant. Het serviceteam van Opella staat elke dag voor u klaar in restaurant Elias op de begane grond. Van warme maaltijd tot koffie met gebak of een boodschapje. Dat kan bij Opella in restaurant Elias. U eet de maaltijden in principe op de afdeling, maar u bent ook altijd welkom als u een keer beneden wilt eten. In restaurant Elias geldt dat u betaalt voor deze diensten. Er is een lunchbuffet en een kleine kaart die na de lunch beschikbaar is. Zin in koffie met gebak met uw bezoek, dan zien we u graag! We zijn dagelijks geopend tussen 12.00 en 20.00 uur.
  • Internet en televisie. Uw kamer is voorzien van televisie en wifi.
  • Huiskamer met dakterras. In de huiskamers gebruiken we met elkaar de maaltijden. Gedurende de dag zijn er regelmatig in de huiskamer of op het terras momenten voor ontspanning, een programma-onderdeel en/of gezelligheid.

Bekijk hier de digitale rondleiding

360º

Thuis wonen met zorg en ondersteuning

Tijdens uw verblijf bij Elias en bij terugkeer naar huis leren wij u om te gaan met de uitdagingen van het leven. Dat betekent ook dat u zelf blijft doen wat u zelf kan of dat wij u nieuwe vaardigheden leren. We betrekken de mensen om u heen bij uw zorg en ondersteuning. Dit kan helpen om op een prettige manier thuis te kunnen leven. Waar nodig schakelen we met u professionals in voor zorg bij u thuis. Op die manier kan u weer naar huis met de ondersteuning en zorg die u nodig heeft.

Meer informatie en aanmelding Observatie & Diagnostiek

Wilt u meer weten over Observatie & Diagnostiek bij Elias? Bel het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl

Aanmelding voor verblijf bij Observatie & Diagnostiek verloopt via uw huisarts of medisch specialist. De specialist ouderengeneeskunde van Opella (arts) stelt de indicatie die u nodig heeft voor verblijf bij Observatie & Diagnostiek. Er is geen financiële eigen bijdrage. Afhankelijk van uw indicatie wordt eventueel aanspraak gemaakt op het eigen risico bij uw zorgverzekering. 

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222