Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Klant begeleiding

Dagbesteding met psychiatrische ondersteuning

Heeft u een psychiatrische achtergrond, dan kan het fijn zijn om ondersteuning te krijgen bij de invulling van uw dag. Bij onze dagbesteding bieden we structuur en een gevarieerd dagprogramma dat aansluit bij wat u leuk vindt. Wij vinden het belangrijk dat u uzelf kunt zijn en zich thuis voelt bij onze groep. 

Professionele begeleiding

Deze begeleidingsgroep is speciaal voor mensen met een (licht) psychiatrische achtergrond die (tijdelijk) geen arbeidsmogelijkheden meer hebben. Professionele begeleiders helpen u met het nemen van initiatief, bieden structuur en activiteiten en monitoren of het goed met u gaat. Ondersteuning van uw familie en naasten is onderdeel van het programma.

Dagbesteding psychiatrie Opella Bennekom en Wageningen

Het programma

Het programma van de dagbesteding bestaat uit groepsactiviteiten en individuele ondersteuning. Samen bekijken we wat u leuk vindt om te doen en wat past bij uw interesses. De dagbesteding is een mooie manier om nieuwe sociale contacten op te doen. Er is een breed en wisselend aanbod van activiteiten.

Denk bijvoorbeeld aan thema's als:

  • koken
  • creatief (open atelier)
  • zingeving
  • sport en ontspanning

Waar en wanneer? 

Opella biedt dagbesteding met psychiatrische ondersteuning aan in Bennekom en Wageningen. In Wageningen is de groep open op maandag en woensdag. In Bennekom is de groep open op maandag, dinsdag en donderdag. Bij beide locaties duurt het programma van 10.00 tot 16.00 uur

Walraven
Oost Breukelderweg 1
6721 PG Bennekom

De Nudehof
Thorbeckestraat 1
6702 BR Wageningen

Woonkamer Opella De Nudehof Wageningen
Kosten

Zowel de Begeleiding (inclusief de maaltijden) als het vervoer kan worden vergoed via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of met een Wlz-indicatie.
U kunt een indicatie aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie via de gemeente, dan kunt u Begeleiding ook particulier afnemen. U betaalt de kosten dan zelf. Het Opella servicepunt kan u daar meer informatie over geven.

Eigen bijdrage

U betaalt een eigen bijdrage, waarvan de hoogte wettelijk is vastgesteld. Die eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, leeftijd, samenstelling van uw huishouden en de indicatie. U betaalt de eigen bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt. De hoogte van de eigen bijdrage kunt u berekenen op www.hetcak.nl.
Ontvangt u meerdere vormen van zorg van Opella? Dan telt het CAK deze bij elkaar op voor de berekening van uw eigen bijdrage.

Wij vragen daarnaast van u een kleine vrijwillige eigen bijdrage. Zodat wij dagjes uit en cadeaus voor jarigen kunnen betalen.

Wilt u meer weten over onze diensten

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222