Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Voor verwijzers: De afdeling gerontopsychiatrie

De afdeling gerontopsychiatrie (GP) van Opella, de Baronie, biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met langdurige psychiatrische problematiek. 

Wij hechten veel waarde aan het welbevinden van de klant. Daarbij staat centraal dat de klant zijn eigenheid en waardigheid behoudt. Professionele medewerkers bieden begeleiding en ondersteuning om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Belangrijk is dat de klant de ruimte heeft om te zijn wie hij is.

Adresgegevens De Baronie

Hendrik van Poelwijcklaan 1
6721 PL Bennekom

De doelgroep

De afdeling gerontopsychiatrie van Opella is voor mensen:

  • Die bekend zijn met langdurige psychiatrische problematiek. Bijvoorbeeld stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, schizofrenie en angststoornissen, gecombineerd met somatische problemen en een zorgbehoefte op ADL-gebied.
  • Een enigszins gestabiliseerd toestandsbeeld waarbij diagnose en behandelmogelijkheden voldoende duidelijk zijn.

Op de afdeling kunnen geen mensen wonen:

  • Met actief verslavingsgedrag (alcohol en drugs).
  • Die een gevaar vormen voor zichzelf of hun omgeving.

De Baronie

De afdeling gerontopsychiatrie, de Baronie, is gevestigd op de begane grond van gebouw Cornélie. Hier is ruimte voor 36 klanten. Cornélie is een appartementencomplex op het Baron van Wassenaerpark in Bennekom. Alle klanten hebben beschikking over een eigen appartement. Dit appartement bestaat uit een eigen woonkamer, een slaapkamer en een eigen badkamer. Tevens heeft ieder appartement een eigen kleine tuin.

Aanmelden

Het aanmelden van klanten kan bij het Servicepunt van Opella. Zij zijn elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0318 752222.
Er is een indicatie vanuit de WLZ (ZZP) nodig.

Bekijk de folder

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222