Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Opella en CHE bieden carrièreswitch naar de zorg op hbo-niveau

Gegarandeerd een baan en echt verschil kunnen maken voor mensen! Twee belangrijke redenen voor de 28-jarige Pauline van den Brink om afgelopen zomer haar carrière als opticien vaarwel te zeggen en te kiezen voor een zij-instroomtraject voor werken in de zorg. Pauline volgt via Opella de hbo-opleiding Verpleegkunde aan de Christelijke Hogeschool Ede. Aanstaande zomer zijn er meer hbo-opleidingsplekken bij Opella beschikbaar voor mensen als Pauline.

Op dit moment werkt Pauline bij de revalidatielocaties van Opella. “Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap, want ik word blij van dit werk. Bij revalidatie zie je mensen opknappen en werk je er hard aan om hen zo snel mogelijk weer naar huis te laten gaan. Vanaf het begin voel ik me serieus genomen. Ik ervaar het vertrouwen van klanten en collega’s. Je start met dagelijkse taken, zoals het wassen van mensen. Maar al snel doe je meer: meten van de vitale functies, een wond goed in de gaten houden, lichamelijke veranderingen signaleren. Je geeft je mening in het overleg met andere collega’s, zoals de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut en ergotherapeut. En die mening doet ertoe!” 

Voldoening
Veel mensen vinden het lastig om op jonge leeftijd een keus te maken voor een beroep dat ze vijftig jaar zullen uitoefenen. Dat gold ook voor Pauline. Na de havo koos ze voor een combinatie van werken en studeren bij een opticien. “Ik heb in mijn werk veel kennis van mensen opgedaan en ook geleerd om te werken in een team. Vaardigheden die ik nu goed kan gebruiken. Maar ik miste de uitdaging. Kwam thuis met het gevoel dat ik vandaag niet echt verschil had gemaakt in het leven van mensen. Ik heb advies gevraagd aan mensen die mij goed kennen en kwam uit bij Verpleegkunde. De combinatie van studeren en met mijn handen bezig zijn spreekt me aan. Het is hard werken en een stap terug in salaris. Ik werk 24 uur per week, doe 20 uur aan zelfstudie en heb elke maand een contactdag bij de CHE. Die contactdag bestaat uit begeleiding, hoorcolleges, het oefenen van verpleegkundige handelingen, maar ook het toetsen van de stof uit de zelfstudie. Maar voor mij is het meest belangrijk dat ik weer met een voldaan gevoel uit mijn werk kom.”  

Meer informatie over het volgen van een hbo-opleiding Verpleegkunde bij Opella en CHE.