Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Docent Opella Academie

Opleidingsplaatsen Opella

Past een job in de zorg echt bij jou? Maar wil je niet jarenlang voltijd studeren? Dan hebben wij de oplossing: kom bij ons werken én leren tegelijk. Je volgt een opleiding op het niveau dat bij jou past: mbo-2 (helpende), mbo-3 (verzorgende IG), mbo-4 (verpleegkundige) of hbo (verpleegkundige). Wat je leert, breng je direct in de praktijk bij Opella.

Enthousiast?

Ben jij: enthousiast, durf je initiatieven te nemen en laat jij je niet snel uit het veld slaan? Wil je aan de slag als leerling in een opleiding voor de zorg? 

Ga dan naar onze vacaturepagina - vacature leerling (kies het niveau dat bij jou past) en solliciteer via de button solliciteer!
 
Opella biedt verschillende mogelijkheden:

  • Een opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg. Een opleiding op maat aan onze Opella Academie, met uitgebreid aandacht voor de afwisselende aspecten van het vak waarin de klant centraal staat. We bieden een opleidingstraject dat past bij jouw vooropleiding. Onderwijs vindt plaats op een locatie van Opella in samenwerking met RijnIJssel.
  • Doorgroeien van VIG naar mbo-verpleegkundige. Een traject van 2,5 jaar, waarin je op twee werkplekken binnen Opella leert en de opleiding volgt bij RijnIJssel in Arnhem. Een stage in het ziekenhuis maakt deel uit van de opleidingsroute.
  • Een opleiding tot hbo-verpleegkundige. Wil je een nieuwe weg inslaan in je carrière, dan kun je bij ons starten als eerstejaars hbo-V. Je volgt de opleiding bij de Christelijke Hogeschool Ede en binnen Opella leer je op diverse plekken gedurende je opleiding, die vier jaar duurt (soms zijn er vrijstellingen mogelijk).
  • Een opleiding tot helpende zorg en welzijn. Dit is een verkort traject van één jaar bij onze Opella Academie, dat geschikt is voor mensen die al gewend zijn om met ouderen te werken. Onderwijs vindt plaats op een locatie van Opella in samenwerking met RijnIJssel.

Opella Academie

Opella biedt de opleidingen helpende zorg en welzijn en verzorgende IG in haar eigen Opella Academie. Je leert voor een landelijk geldig diploma en het onderwijs wordt verzorgd door ROC RijnIJssel. De lessen vinden plaats bij Opella en dat maakt het mogelijk een opleiding op maat te bieden. Opellaprofessionals geven gastlessen, zodat je de manier van werken bij Opella je al in je opleiding eigen maakt. Je krijgt op basis van je vooropleiding en ervaring een leertraject op maat, waarbij je wat je leert direct in de praktijk kan toepassen.

Vooropleidingseisen

Voor de opleidingen gelden diverse vooropleidingseisen, met uitzondering van de helpende-opleiding, daar vragen we alleen werkervaring.

Opleiding Vooropleiding minimaal
VIG vmbo kader of theoretische leerweg                                   
mbo verpleegkunde                            VIG
hbo verpleegkunde mbo-niveau 4 of hoger

 

Heb je helemaal geen werkervaring in de zorg en wil je starten met de opleiding VIG op hbo-verpleegkunde? Dan start je met een oriëntatieperiode, voorafgaand aan de opleiding. Je wordt gedurende drie maanden ingewerkt in de basiszorg en je krijgt een training. Na deze stageperiode kom je als leerling in dienst van Opella. Dan werk je binnen alle gebieden van Opella, zoals thuiszorg, verpleeghuis en revalidatie. Zo word je breed opgeleid.

Kosten en beloning

Tijdens je opleiding ontvang je salaris. Dit is een leerlingsalaris, dat meegroeit naarmate je in de opleiding vordert. Na diplomering word je ingeschaald in het salaris dat past bij de functie. Opella betaalt tijdens de opleiding je collegegeld en leermiddelen (boeken en licenties voor e-learning). Je zorgt zelf voor een laptop.

Sollicitatieprocedure

De selectieprocedure voor de opleiding vinden plaats:

Start opleiding Selectie / sollicitatie
september februari - juni
januari september - november (alleen voor VIG)


In deze periode laten we je weten of/wanneer je wordt uitgenodigd voor een eerste oriënterend gesprek. Gedurende deze periode wordt je sollicitatie zorgvuldig en vertrouwelijk bewaard.

Wil je solliciteren? Ga naar onze vacaturepagina - vacature leerling (kies het niveau dat bij jou past) en solliciteer via de button!