Beleef het jong- en oud(er)koor

Dit voorjaar startte het jong- en oud(er)koor van Opella in Bennekom en Harskamp. Een bijzonder koor waarin muzikale ontmoetingen tussen generaties centraal staan. Het enthousiasme spatte er bij jong en oud vanaf, terwijl er samen werd gezongen.

Beleef het jong-en oud(er)koor met de video die werd gemaakt bij de uitvoering in Bennekom.

Na twee repetities volgde vandaag de uitvoering onder leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst. “In het jong- en oud(er)koor vormen ouderen samen met kinderen een koor, dat samen liederen instudeert onder leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst”, vertelt initiatiefnemer Geeske Telgen, voorzitter van de Cliëntenraad van Opella. “Het koor wordt bijvoorbeeld gevormd door kinderen van de basisschool, verpleeghuisbewoners, familieleden, senioren die zelfstandig wonen, vrijwilligers en verder iedereen die mee wil doen. Contact tussen jong en oud is waardevol. “We kunnen leren van elkaars leefwereld en samen iets moois beleven."

In Bennekom werd het koor gevormd door bewoners van het Baron van Wassenaerpark en groep 8-leerlingen van de Wilhelminaschool. Na de zomer gaat het koor verder in de regio.

Het jong en oud(er)koor wordt mogelijk wordt gemaakt door de volgende fondsen: Stichting Vrienden van Opella, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Stichting Idee in Uitvoering, Cultuurfonds Ede, Geurt van Lonkhuysen Stichting, Stichting Bavo.