Naar homepage
Naar homepage
Torckdael

Willen we de verzorgingshuizen terug?

Terug naar verzorgingshuizen in Nederland als oplossing voor eenzaamheid bij ouderen en voor de doorstroom op de woningmarkt. Die discussie laaide deze week in Nederland weer op. Wij denken niet dat dat de oplossing is. Wie kiest voor grote instituten met kleine kamertjes en weinig privacy? In de Gelderse Vallei zijn gelukkig veel moderne alternatieven voor het traditionele bejaardenhuis: geclusterde seniorenappartementen met (intensieve) zorg, begeleiding en activiteiten.

Alternatief voor verzorgingshuis: seniorenappartementen

De seniorenappartementen zijn huurwoningen in bijvoorbeeld Bennekom, Ederveen, Harskamp, Lunteren en Wageningen, waar de zorg dichtbij is. Ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Het voordeel van de appartementen is dat er meer ouderen en vaak ook jongeren in de buurt wonen, wat mogelijkheden geeft voor nieuwe vriendschappen.


Een eigen huis

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is voor veel ouderen belangrijk. Dat hoeft niet altijd het huis te zijn waar iemand tientallen jaren heeft gewoond. Het kan voordelen hebben om te verhuizen naar geclusterd wonen. Seniorenappartementen zijn gelijkvloers: leven, slapen en douchen op dezelfde verdieping en rolstoeltoegankelijk. Wie graag actief is met anderen, kan meedoen aan activiteiten en ontspanning in de buurt. Activiteiten die passen bij wie je bent. Zorg en gemaksdiensten die nodig of handig zijn. Van hulp bij het huishouden tot therapie, een maaltijdservice of verpleegkundige zorg aan huis.

Lees meer over de seniorenappartementen van Opella in de Gelderse Vallei.