Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. Lees hier het nieuwsbericht.
Nellie Pels

“We are the champions, we are the champions”

Geschreven door: Beleidsadviseur Nellie Pels

Wat een leuke dingen gebeuren er bij Opella toch allemaal in de laatste maanden van het jaar. Allereerst het aller belangrijkste. Op basis van klantwaarderingen op ZorgkaartNederland staat Opella in de Top2019 van de Nederlandse gezondheidszorg. Met een gemiddeld cijfer van 8.9. 

Wat een mooi compliment is dit van de klanten van Opella. Ik vind dit vooral een compliment aan mijn collega’s die dag en nacht klaar staan voor de bewoners. Persoonlijk vind ik het echt een heel hoog cijfer. Maar ja, ik was zo iemand die tevreden was met een 5.6. Dat werd afgerond naar een 6.0 en was een voldoende. Echt belangrijk vond ik het leren ook weer niet…

Ik leerde vroeger altijd met de muziek aan en dan wist ik bij een repetitie vaak bij welk nummer ik het antwoord moest zoeken. Als ik nu een nummer hoor wat ik al jaren niet meer heb gehoord, dan kan ik zo de tekst weer meezingen. Dat vind ik zo vreemd. Ergens heb ik die tekst dus onthouden en kan het me herinneren op het moment dat ik de muziek hoor. Je zou toch denken dat het onder de hersenpan een keer vol zou raken? Of dat ik dingen vergeet omdat mijn geheugen ‘vol’ zit met teksten van nummers. Hoe groot is die opslagcapaciteit daar bovenin mijn hoofd?

Wat muziek voor iemand kan betekenen die een moeilijke periode doormaakt, heb ik mogen zien in een film die gemaakt is door onze muziektherapeuten. Wat maakte die film indruk op mij. Ongelooflijk wat muziek als therapie kan doen op verschillende manieren. Om rustig te gaan slapen, om prettig wakker te worden, maar ook om na een hersenbloeding weer een woord te kunnen spreken. De film werd gepresenteerd in een zaal vol mensen die het naar hun zin hadden. De sfeer zat er goed in doordat er veel muziek werd gespeeld die iedereen kon meezingen. Ik heb een aantal fantastische optredens gezien van bewoners die door de muziektherapeuten mogelijk gemaakt werd. Chapeau muziektherapeuten! Ik wil alvast een plekje bij jullie reserveren voor als ik ‘oud’ ben.

Rest mij niets anders dan iedereen prettige feestdagen te wensen en een muzikaal 2020.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.