Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Petra Saedt

Verschil maken

Geschreven door: Verpleegkundige in de wijk Petra Saedt

Wanneer mensen horen dat ik in de thuiszorg werk, krijg ik vaak dezelfde reactie. Namelijk: “Oh wat knap dat jij dat doet! Ik zou er niet tegen kunnen hoor, dat billen afvegen en die mensen wassen!”

Het verzorgen van mensen hoort inderdaad tot de werkzaamheden van mij en mijn team. Wel is dat maar een klein onderdeel.

Een paar weken geleden is een zorgvrager overleden. Wij hebben hem drie jaar lang, twee keer per dag samen met zijn toegewijde echtgenote verzorgd. Hij had de ziekte van Parkinson. Op de dag van zijn overlijden, hebben mijn collega’s hem samen met zijn echtgenote de laatste zorg verleend. Op de rouwkaart werden wij bedankt voor de samenwerking.

De inzet van de thuiszorg van Opella was erg belangrijk voor dit echtpaar. Zonder had deze man niet tot het eind van zijn leven in zijn eigen (t)huis kunnen blijven wonen. Zonder onze inzet was zijn echtgenote, die al heel lang zijn mantelzorger was, waarschijnlijk overbelast geraakt.

Met onze inzet waren wij als team in staat verschil uit te maken. Verschil in geluk, welzijn, gezondheid en liefde. Daar staan wij voor als team! Dat maakt dat thuiszorgmedewerkers door weer en wind, ’s ochtends vroeg, ’s avonds laat, feestdag of geen feestdag, zorg verlenen.

Wij maken dat verschil.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.