Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Vaccinatie eerste verpleeghuisbewoner Nederland bij Opella in Bennekom

De 101-jarige Tini is vandaag als eerste verpleeghuisbewoner in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Een bijzonder moment in het bijzijn van onder anderen demissionair minister van VWS Hugo de Jonge. "We starten hier met het afsluiten van tien maanden crisisstand in de verpleeghuizen en willen tempo maken in het vaccineren van kwetsbare mensen", vertelde de minister.

Tini woont sinds bijna een jaar in het verpleeghuis Machtella van Opella in Bennekom. Ze testte zelf vorig jaar twee keer negatief op corona, nadat medebewoners wel positief testten. In de vorige eeuw maakte Tini ook de uitbraak mee van de Spaanse griep, waardoor haar moeder ziek werd. “Ik ben blij dat ik gevaccineerd kan worden. Ik wil dit jaar graag 102 worden, mijn kinderen en kleinkinderen weer knuffelen.” Verpleegkundige Ina van Machtella zette de vaccinatie bij Tini. Verpleeghuis Machtella biedt een thuis aan 26 bewoners met lichamelijke beperkingen.

 

Bestuurder Kars Hazelaar van Opella geeft aan blij te zijn met de vaccinatie van verpleeghuisbewoners. “Opella heeft net als andere verpleeghuizen in Nederland te maken gehad met coronabesmettingen bij bewoners en medewerkers. In veel gevallen bleef het aantal besmettingen bij ons gelukkig beperkt, maar er zijn ook mensen overleden. Het vaccin beschermt mensen tegen het coronavirus en is daarmee hopelijk de weg naar een leven waarin er weer meer mogelijk is. Ook voor de bewoners van onze verpleeghuizen.”

Opella vaccineert in haar zes verpleeghuizen de komende twee weken zo’n 350 bewoners, die zelf een keuze maken voor wel of niet vaccineren. Opella start in de verpleeghuizen in Bennekom: de Baronie, Machtella en Walraven. Vanaf 25 januari volgen de bewoners van de Honskamp (Lunteren), Torckdael (Wageningen) en Metje (Harskamp). Mensen kunnen gevaccineerd worden als zij de afgelopen vier weken niet positief zijn getest op corona.