Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Nellie Pels

Top 2000

Geschreven door: Beleidsadviseur Nellie Pels

Tegen het einde van het jaar wordt altijd de Top 2000 gedraaid op NPO 2. Ik luister dan altijd naar de radio, vooral omdat ik bij (bijna) elk nummer wel een herinnering heb. 

Maar aan 1 liedje in het bijzonder. Dat is het nummer ‘It’s a kind of Magic’ van Queen. Dat nummer maakt dat ik 20 jaar terug in de tijd ga. Ik was toen verzorgende op de Halderhof en daar verbleef toen een man van een redelijk jonge leeftijd. Hij was een echte fan van Queen. Na het middageten gingen alle bewoners rusten op de slaapkamer, behalve deze man. En wat maakten we altijd een feestje van dat uur dat er niemand in de huiskamer was. De cd van Queen in de cd-speler en het nummer ‘It’s a kind of Magic’ schalde dan wel erg hard uit de boxen. En ondertussen ruimden we samen de tafel af terwijl we luidkeels aan het meezingen waren.

Ik startte mijn carrière bij Opella als verzorgende en wat een leuke, fijne en ontroerende tijd heb ik meegemaakt. Verzorgende was echt het beroep dat mij in die tijd op het lijf geschreven was. Nog steeds werk ik wel eens mee met de teams en ik heb dan zoveel bewondering voor de verzorgenden die er werken. In de afgelopen jaren is er landelijk veel aandacht uitgegaan naar de verpleegkundige, maar nu is het tijd voor de groep verzorgenden.

Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is het besef aanwezig dat het nodig is dat de beroepsgroep zelf in beeld komt en het woord gaat voeren namens de verzorgende beroepsgroep. Er zijn twee collega’s bij Opella die de opleiding ambassadeur verzorgende volgen van de V&VN. Zij gaan leren hoe zij het mooie vak van verzorgende kunnen vertegenwoordigen bij Opella, maar ook bij andere externe organisaties. Hoe ze goede ideeën aan de man kunnen brengen. Ik mag deze twee gemotiveerde verzorgenden begeleiden in dit traject naar ambassadeur. En nogmaals; eigenlijk is het vak verzorgende het mooiste vak wat er is. Zou er misschien nog eens een carrièreswitch voor me inzitten?

Rest mij om alle lezers een fijne kerst en een gelukkig 2019 te wensen en voor alle verzorgenden van Opella: maak er een ‘kind of magic’ van.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.