Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Samenwerking Opella en Zorg- en Recreatieboerderij De Willemshoeve

Opella en Zorgboerderij De Willemshoeve in Wageningen hebben hun samenwerking geïntensiveerd. 

Beide organisaties bieden dagbesteding aan mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van hun dagstructuur. Opella biedt dit in de vorm van begeleiding groep (o.a. in Torckdael in Wageningen), dagbesteding voor jonge mensen met dementie en dagbesteding voor mensen met psychiatrische ondersteuning (beiden in Bennekom). Dit aanbod is nu uitgebreid met de mogelijkheid voor dagbesteding bij zorgboerderij De Willemshoeve.

Dagbesteding is een goede manier om mensen die (extra) zorg of ondersteuning nodig hebben, de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Door deel te nemen aan dagbesteding hebben mensen dagstructuur die past bij de eigen wensen. Ook kan verhuizing naar een verpleeghuis of overbelasting van de mantelzorger voorkomen worden. Zowel Opella als Zorgboerderij De Willemshoeve zetten zich daarvoor in.

“Bij dagbesteding De Willemshoeve gaan we net als Opella uit van de mogelijkheden van de gasten in plaats van de onmogelijkheden,” vertelt manager Wout van Deelen. “De dagbesteding van De Willemshoeve is voor ouderen met een psychogeriatrisch of psychisch ziektebeeld of met een verstandelijke beperking. Wij staan voor kleinschaligheid, ruimte, rust en regelmaat. Een persoonlijke benadering staat daarbij voorop.”

Elsbeth van der Hoeven, leidinggevende bij Opella vult aan: “Door de samenwerking tussen De Willemshoeve en Opella kunnen beide organisaties de klant een zo’n compleet mogelijk pakket aan dienstverlening bieden. Daarnaast doet Opella veel aan opleiding en deskundigheidsbevordering van haar medewerkers. De Willemshoeve, als kleinschalige zorgorganisatie, kan daar nu ook gebruik van maken.” De Willemshoeve kan hierdoor gebruikmaken van faciliteiten zoals scholing, invliegen van verpleegkundigen voor technische handelingen en vervanging van beroepskrachten.