Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Meer gegevens openbaar over kwaliteit en veiligheid zorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt sinds eind januari 2017 meer informatie openbaar over de veiligheid en kwaliteit van verpleegzorg in verpleeghuizen en de thuiszorg. De IGZ publiceert alleen gegevens van organisaties die daarvoor toestemming geven. De informatie van Opella is via de IGZ ook openbaar gemaakt. Het geeft potentiële klanten inzicht in de kwaliteit van zorg van Opella en levert de organisatie informatie op om de zorg verder te verbeteren.

De IGZ maakt de informatie openbaar op verzoek van de Taskforce Waardigheid & Trots. Dat is het programma om de kwaliteit in verpleeghuizen verder te verbeteren. Opella neemt ook deel aan Waardigheid & Trots. Deelnemers aan Waardigheid & Trots bepaalden welke vragen aan zorgorganisaties zijn gesteld over de kwaliteit en veiligheid. Bijvoorbeeld: schrijven zorgmedewerkers in het cliëntdossier goed op welke zorg een cliënt nodig heeft? Worden vrijheidsbeperkende maatregelen geëvalueerd? Gebruikt een verpleeghuis klachten van cliënten of familie om de zorg te verbeteren?

De komende jaren komt steeds meer informatie over de kwaliteit van verpleeghuizen voor iedereen beschikbaar. Dat is belangrijk voor mensen die verpleegzorg nodig hebben en voor de zorgorganisaties zelf om de zorg verder te verbeteren. De IGZ gebruikt de informatie ook om te bepalen welke instellingen zij gaat bezoeken.

Vanaf volgend jaar maken de verpleeghuizen en thuiszorg de gegevens zelf openbaar via Zorginstituut Nederland. Opella plaatst op haar website directe links naar de informatie over haar locaties bij de IGZ. Ook ZorgkaartNederland neemt de gegevens van IGZ over.

Meer informatie en de mogelijkheid om gegevens in te zien, vindt u op de website van de IGZ.