Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Kleinschalige opvang Oekraïense vluchtelingen bij Opella

Opella levert in Bennekom een bijdrage aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vier volwassenen en een baby verblijven voor een periode van vijf tot zes weken in een Opellalocatie. Aan het eind van deze week komen er naar verwachting 6 tot 12 volwassenen bij. Het gaat om mensen die gebruik maken van een rolstoel en hun begeleiders. De locaties van Opella zijn volledig toegerust voor verblijf van mensen met een beperking.

Opella is geraakt door de noodsituatie in Oekraïne en wil mensen gastvrij welkom heten, zoals past bij onze identiteit. De Oekraïners hebben geen medische zorg van Opella nodig. We helpen hen met een veilige, rolstoeltoegankelijke verblijfplaats, na het ontvluchten van een heftige oorlogssituatie. Opellamedewerkers zorgen ervoor dat de Oekraïners tot rust kunnen komen en op weg worden geholpen met praktische zaken. Zo maken we het verschil voor mensen in nood.

Op dit moment zijn er geen spullen nodig bij de opvang. Er is wel behoefte aan mensen die Oekraïens en Nederlands spreken en een rol kunnen spelen als tolk. Kunt u hierin iets betekenen, neem dan contact op met Ina Vermin, regieverpleegkundige Opella, mail Ina Vermin.