Naar homepage
Naar homepage
Marcel Wielhouwer

Je bent nooit te oud om… te skypen

Geschreven door: Ethiekadviseur en geestelijk verzorger Marcel Wielhouwer

Een rondje hardlopen helpt mij soms om een oplossing te vinden voor iets waar ik over na loop te denken.
Ik merk dat ouderen veel plezier kunnen beleven aan hun tablet of laptop. Vooral het contact met familie en goede vrienden via skype of mail is voor hen belangrijk. 

Lastig...

Maar misschien bent u zo’n oudere die het niet goed lukt om daarmee om te gaan. U heeft goedbedoeld een mooie tablet of laptop van de kinderen gekregen, maar het blijft lastig om de juiste knoppen te vinden. Of u durft er eigenlijk niet meer aan te beginnen op uw leeftijd. Terwijl je best een beetje jaloers bent als je anderen hoort vertellen over het contact met hun kleinkinderen of vrienden via bijvoorbeeld skype, mail of app. Vooral via skype is het zo mooi, dat je elkaar kunt zien en je hoeft niet een hele tijd een telefoon in je hand te houden. Je kunt zelfs met meerderen in een kamer elkaar ‘ontmoeten’.

Hoe leuk zou het zijn om even je lieve kleindochter te spreken die voor haar stage een half jaar in het buitenland zit. Of nog even die goede vriendin die net als jij te oud is om nog veel en ver te reizen. Je zou nog wel een keer naar je zus toe willen, maar de reis is eigenlijk te vermoeiend. Als je er bent, is het vaak al te veel geweest.

Tijdens het lopen dacht ik aan de ‘maatjes’ die helpen als je daar behoefte aan hebt. Iemand die een keer met je gaat wandelen of naar een mooi concert. Zou daar niet een skypemaatje bij passen? Iemand die bij jou komt en jou helpt om je kleindochter, je zus, je vriendin te ‘ontmoeten’.

Een mooi voordeel is dat je tegelijk ook nog weer contact hebt met degene die jou erbij helpt. Juist als je veel alleen bent, is een bezoekje of gesprekje welkom. Ik weet niet of er al goede ervaringen mee zijn, ik geloof dat met weinig moeite en veel plezier er op veel plekken ‘skypemaatjes’ kunnen komen.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.