Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Hospice De Morgenster Lunteren

Hospice in Lunteren opent tweede appartement

Hospice De Morgenster in de Honskamp in Lunteren heeft een tweede appartement geopend voor professionele palliatieve zorg in de laatste levensfase, ofwel hospicezorg. Sinds het najaar van 2018 biedt de Honskamp deze zorg in een speciaal daarvoor ingericht appartement. Daar is nu een tweede appartement bijgekomen.

Dankzij Hospice De Morgenster hoeven inwoners van Lunteren voor zorg in de laatste levensfase niet meer te verhuizen naar Barneveld, Ede of Bennekom. Gasten die gebruikmaken van hospicezorg krijgen professionele ondersteuning van Opella, waar de Honskamp deel van uitmaakt. Een team van vrijwilligers biedt hulp bij de basiszorg en kan gasten de aandacht geven waar zij behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, een wandeling of een maaltijd. De huiselijke sfeer in een Hospice maakt het een warme en veilige plek waar mensen met zorg en aandacht worden omringd. Een plek waar zij zich thuis voelen.

De Honskamp kan nog vrijwilligers gebruiken voor de hospicezorg. Heeft u belangstelling, neemt u dan contact op met de vrijwilligersadviseur: 06-45042309 of een e-mail sturen naar vrijwilligers@opella.nl.