Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Afstudeerders Opella Academie

Eerste professionals studeren af aan Opella Academie

De eerste studenten van de Opella Academie hebben deze week hun diploma in ontvangst genomen. Deze studenten zijn intern bij Opella opgeleid, in samenwerking met Rijn IJssel, tot klantgerichte en initiatiefrijke zorgprofessionals. Ze ontvangen het landelijke erkende diploma Verzorgende IG, (mbo-niveau 3). 

De Opella Academie is in november 2014 gestart en is een samenwerking van Opella en roc Rijn IJssel. Dit betekent dat Opella samen met Rijn IJssel medewerkers in huis opleidt. Docenten van het roc geven les bij Opella en worden ondersteund door inhoudsdeskundigen van Opella. Zo leren de studenten direct wat in de praktijk nodig is om een goede verzorgende te zijn. Daarbij staan de wensen van de klant centraal.

Individueel leerprogramma

In bijzijn van familie, vrienden en docenten namen zes mensen het diploma in ontvangst. Hierbij legden zij de eed af, waarmee zij duidelijk maken waar ze voor staan in hun beroepsuitoefening. De studenten aan de Opella Academie volgen op basis van eerdere opleiding en werkervaring een individueel leerprogramma op maat. Sluiten zij de opleiding succesvol af met een diploma, dan biedt Opella hen een baangarantie. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag in de thuiszorg, verpleeghuizen of revalidatielocaties van Opella.

Eigen leven leiden

Meneer Hendriksen, klant van Opella thuiszorg, legde bij de diplomering uit hoe belangrijk deskundige en betrokken zorgprofessionals zijn. Het is prettig dat de medewerker die thuis langskomt deskundig is én aanvoelt wat je als klant belangrijk vindt. “Ik heb me niet eens gerealiseerd dat een medewerker van het thuiszorgteam de afgelopen jaren in opleiding was. Zij voelt goed aan hoe ik het graag wil hebben. Dankzij hulp bij de dagelijkse verzorging en medicijnen kan ik gewoon mijn leven leiden.”