Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Hospicezorg

Eerste gast maakt gebruik van hospice in de Honskamp

Vorige week is de eerste gast opgenomen in de Honskamp voor professionele palliatieve zorg in de laatste levensfase, ofwel hospicezorg.

Sinds dit najaar stelt de Honskamp een appartement hiervoor beschikbaar. De zorgverlening is een gezamenlijk initiatief van de vijf kerken: De Gereformeerde Kerk, Hervormde gemeente Maranathakerk, Hervormde gemeente Lunteren (De Oude Kerk), Hersteld Hervormde Gemeente en de Moluks Evangelische Kerk.

Dankzij de hospicezorg in de Honskamp hoeven inwoners van Lunteren voor deze zorg in de laatste levensfase niet meer te verhuizen naar Barneveld, Ede of Bennekom. Gasten die gebruik maken van hospicezorg krijgen professionele ondersteuning van Opella, waar de Honskamp deel van uitmaakt. Een team van vrijwilligers biedt hulp bij de basiszorg en kan gasten de aandacht geven waar zij behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, een wandeling of een maaltijd.

De Honskamp kan nog vrijwilligers gebruiken voor de hospicezorg. Heeft u belangstelling, neemt u dan contact op met leidinggevende zorg Wim Hulsegge, bij voorkeur via het e-mail whulsegge@opella.nl of via telefoon 0318-752508.