Naar homepage
Naar homepage
Petra Saedt

Dag van de Verpleging

Geschreven door: Verpleegkundige in de wijk Petra Saedt

Op 12 mei is de internationale Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht. Verpleegkundigen en verzorgenden worden die dag in het zonnetje gezet voor het bijzondere werk dat ze doen.

Sinds een paar weken schijnt letterlijk het zonnetje weer, daar had volgens mij iedereen behoefte aan. De griepgolf heeft zowel de mensen in mijn wijk als mijn collega’s lange tijd in zijn greep gehad waarbij menig collega voor een dilemma kwam te staan.

Want wat doe je als je merkt dat je ziek bent en je weet dat er geen ziektevervanging is, omdat er in heel Nederland een grote vraag is naar verzorgend en verpleegkundig personeel? Slik je dan extra paracetamol en ga je toch naar je werk? Aan de andere kant kun je daardoor ook kwetsbare mensen besmetten.

Ons team heeft in deze periode keihard gewerkt om hier op een creatieve manier mee om te gaan. In het kader van omdenken: van een probleem een mogelijkheid maken, hebben we de hulp ingeroepen van collega’s van andere teams, bestaande routes anders ingedeeld en collega’s van ons eigen team hebben op drukke tijden een paar uur extra gewerkt op hun vrije dag. Al met al hebben we elkaar zoveel mogelijk proberen te ontlasten met ons teammotto: ‘Met elkaar en voor elkaar’.

Toch hebben de mensen in de wijk hier last van gehad. Er was minder tijd voor aandacht naast de zorg, zorg werd naar een andere dag verplaatst en de zorgtijden waren soms op een later tijdstip.

12 mei is de internationale Dag van de Verpleging: deze dag ga ik vieren.                                            Ik vier dat ik in een betrokken, gepassioneerd, hardwerkend team werk en ik vier dat ik in de bijzondere omstandigheid ben om zorg te mogen geven aan alle mooie, interessante en begripvolle mensen in mijn wijk.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.