Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Coronabesmetting in twee verpleeghuizen

In twee verpleeghuizen van Opella, de Honskamp en Torckdael, is een bewoner positief getest op het coronavirus. Bij de Honskamp werd dit dinsdag 31 maart bevestigd door de GGD. Bij Torckdael zondag 5 april.

Genomen maatregelen

Sinds het ontdekken van corona gerelateerde klachten zijn de bewoners indien mogelijk direct in isolatie gegaan op hun eigen kamer en zijn de betreffende afdelingen afgesloten van de rest van de locatie. Andere bewoners van dezelfde afdeling die eveneens verkoudheidsklachten hebben, worden niet meer getest door de GGD op het coronavirus, maar worden beschouwd als coronapatiënten en verpleegd met beschermende maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Alle bewoners worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen. 

Strenge hygiënemaatregelen

Opella houdt zich al sinds de uitbraak van het coronavirus aan strenge hygiënemaatregelen van het RIVM. Opella heeft nauwe afstemming met de GGD over de maatregelen die genomen worden. Er wordt met beschermende middelen gewerkt om ervoor te zorgen dat er een minimale verspreiding is.