Klant Opella thuiszorg

Zelfstandig thuis wonen met dementie

Als er bij u sprake is van dementie, dan blijft u wellicht graag in uw eigen omgeving wonen. In veel situaties is dit mogelijk. Dan kan dit met de ondersteuning van de mensen om u heen, de professionals van Opella en bijvoorbeeld zorgtechnologie.  

Opella denkt met u mee

U wilt uw dagelijks leven laten verlopen zoals u graag wilt. Om dit mogelijk te maken denkt Opella met u mee welke ondersteuning u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld eens aan structuur in uw dag dankzij de begeleiding groep. Hier kunt u één of meerdere dagen per week overdag gebruik van maken. Een andere mogelijkheid is individuele begeleiding aan huis. Heeft u ondersteuning nodig bij uw persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld douchen of aankleden, dan staat ons wijkverpleegkundig team tot uw beschikking. Ook (intensieve) verpleegkundige zorg is mogelijk.

Ook als u een indicatie heeft vanuit de Wet Langdurige Zorg (wlz), blijft het mogelijk om thuis te wonen. Dit kan bijvoorbeeld met het Volledig Pakket Thuis (VPT). Bent u geïnteresseerd in het Volledig Pakket Thuis? Informeer dan via het Servicepunt (0318 752 222) naar de mogelijkheden. Wij geven u graag een persoonlijk advies over zorg en ondersteuning in uw situatie.

 

moeder en zoon

Casemanager dementie

Soms is het lastig om te bepalen welke ondersteuning handig kan zijn. Opella is onderdeel van Dementie Gelderse Vallei en Dementie Veenendaal. De casemanagers van Dementie Gelderse Vallei en Dementie Veenendaal geven deskundig advies en praktische hulp. Zo kan de casemanager ook met u zoeken naar mogelijkheden voor ontmoeting. Bijvoorbeeld bij een buurtcentrum, zorgboerderij, of praatgroep voor mensen die nog maar net de diagnose dementie hebben. Of denk aan een dementiemaatje of wandelmaatje die met u dingen kan ondernemen, zoals fietsen of naar de markt gaan. 

De casemanager ondersteunt: 

  • bij ‘niet pluis’ gevoel
  • bij het zoeken naar en coördineren van de juiste hulp
  • voor situaties als dagindeling, omgang en communicatie
  • om dementie een plek te geven
  • om zoveel mogelijk regie over uw leven te behouden.
“Het was heel prettig dat we een casemanager hadden die inzag dat het met mijn vader niet goed ging. De hulp kon toen heel snel gestart worden.”
Reactie van een naaste

Techniek inzetten

Door middel van technische  oplossingen blijft thuis wonen mogelijk en prettig. Bijvoorbeeld door de inzet van een GPS-systeem, waarmee u veilig buiten de deur op pad gaat. Of door sensoren in uw huis, die signaleren als er veranderingen zijn in uw dagelijks leefpatroon. Er zijn veel mogelijkheden. Uw wijkverpleegkundige of casemanager dementie kan u er meer over vertellen. U kiest samen met de mensen  om u heen waar u graag gebruik van wilt maken.

Ook handig voor u

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222