Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
hulp in de huishouding

Hulp bij het huishouden (thuiszorg)

Voor hulp in de huishouding kunt u een beroep doen op Opella. Tijdelijk of voor een langere periode. Onze huishoudelijke medewerkers helpen u graag met het schoonmaken van uw huis. 

Wij helpen bij huishoudelijke taken

Huishoudelijke taken zijn aan de orde van de dag. Stofzuigen, wassen, de bedden opmaken en ramen lappen. Vaak niet zo ingewikkeld, maar wel zwaar en niet altijd de meest geliefde klussen. Vooral als u ziek bent, herstelt na een operatie of ouder wordt.

"Ik heb een vaste hulp met wie het goed klikt. Het fijne is dat zij met me meedenkt. Ze komt met ideeën voor het huishouden, die ze vaak meteen oppakt."
Reactie van een klant

Hulp bij het huishouden van Opella

Onze huishoudelijke medewerkers werken in de gemeenten Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal. Woont u in één van deze gemeenten en wilt u onze hulp? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. U heeft een indicatie vanuit de gemeente en krijgt hulp bij het huishouden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Als u dat wenst, vult u het aantal uren aan met particuliere hulp van Opella.
  2. U maakt als particulier gebruik van de hulp bij het huishouden van Opella.
huishoudelijk medewerker

Hulp bij het huishouden betaald vanuit de Wmo

Het wmo-loket in uw gemeente bekijkt welke ondersteuning u nodig heeft en hoeveel. Dit heet een indicatie. Het zorgloket geeft deze indicatie aan ons door, waarna wij uw ondersteuning regelen.
Als u hulp ontvangt op basis van een indicatie, wordt een deel vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Per 1 januari 2020 geldt er voor de eigen bijdrage hulp bij het huishouden een abonnementstarief van maximaal € 19,- per maand. Dit geldt voor alle gemeenten. U betaalt de bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt.

"Klanten zijn van mening dat voldoende met hen wordt overlegd en afgestemd. Allen blijken erg te spreken over de invulling van de ondersteuning. Ook medewerkers geven aan dat er bij elke klant maatwerk wordt geleverd."

Particuliere hulp bij het huishouden

Het is ook mogelijk om particulier gebruik te maken van de hulp bij het huishouden van Opella. U betaalt de kosten dan zelf.
Het inschakelen van een hulp bij het huishouden van Opella geeft u een aantal voordelen:

  • De hulp bij het huishouden is in dienst bij Opella. Wij screenen onze medewerkers op gedrag en competenties. Waar nodig zorgen wij voor opleiding.
  • Als u dat wilt, kunnen wij ook zorgen voor vervanging tijdens ziekte of vakantie van uw vaste medewerker.
  • Wij zoeken voor u een medewerker die bij u past. Wanneer u niet tevreden bent over de hulp, dan regelen wij voor u een andere hulp bij het huishouden.

Kosten

Het zorgloket in uw gemeente bekijkt welke ondersteuning u nodig heeft en hoeveel. Dit heet een indicatie. Het zorgloket geeft deze indicatie aan ons door, waarna wij uw ondersteuning regelen. Als u hulp ontvangt op basis van een indicatie, wordt een deel vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast betaalt u een vaste eigen bijdrage van maximaal € 19 euro per maand. U betaalt de bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt.

Maakt u gebruik van huishoudelijke hulp vanuit de Wmo en wilt u daarnaast voor eigen rekening meer uren afnemen? Dan geldt het particuliere tarief van € 30,73 per uur. Tijdens avonden, weekenden en feestdagen geldt een hoger tarief.

Ook als u particulier een beroep op de hulp bij het huishouden van Opella, dan is het tarief € 30,73 per uur. Wij gaan op zoek naar een medewerker die bij u past. Tijdens avonden, weekenden en feestdagen geldt een hoger tarief.

Bekijk de folder          

Ook handig voor u

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222