Klant met fysiotherapeut

Prettig bewegen door fysio- en oefentherapie

Een lekker stuk wandelen of fietsen, tuinieren of op een andere manier in beweging zijn. Soms lukt dat niet meer goed, als gevolg van het ouder worden, door ziekte of na een ongeval bijvoorbeeld. Toch zijn er soms meer beweegmogelijkheden dan u denkt, met ondersteuning van de fysio- of oefentherapeuten van Opella.

Voor mensen die revalideren of wonen bij Opella

Opella biedt fysio- en oefentherapie op haar revalidatielocaties in Bennekom en Oosterbeek en in al haar verpleeghuizen. De specialist ouderengeneeskunde stemt met u af of fysio- en oefentherapie voor u zinvol is.

 

Behandelplan

Onze therapeuten bespreken samen met u de hulpvraag. Na een onderzoek stellen zij samen met u een behandelplan op. Behandeling vindt plaats in de woon- en revalidatielocaties van Opella.

Aandachtsgebieden

  • Geriatriefysiotherapeut, gespecialiseerd in behandeling van mensen met hoge leeftijd en meerdere gezondheidsproblemen
  • Parkinsontherapeut, gespecialiseerd in behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme
  • Oedeemfysiotherapeut, gespecialiseerd in de behandeling van mensen met (lymfe)oedeemklachten
"De begeleiding van de fysiotherapeuten is gewoon goed. Het resultaat van de behandelingen is geweldig. De therapeuten zijn zeer alert."
Reactie van een klant op Zorgkaart Nederland 
Groepsbehandeling revalidatie

Dit mag u verwachten van de fysio- of oefentherapeuten

  • Persoonlijke aandacht: uw verhaal staat centraal. De behandeling richt zich op het verbeteren van uw functioneren in uw dagelijks leven.
  • Duidelijke aanpak: de therapeut stelt in overleg met u een individueel behandelplan op. Behandeling vindt individueel plaats of in een kleine groep.
  • Deskundigheid: onze therapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van revalidanten, ouderen en chronisch zieken. Waar nodig schakelen zij binnen het Behandelcentrum andere expertise in.
Kosten

Fysio- en oefentherapie is mogelijk op de revalidatie- en woonlocaties van Opella. Onze specialist ouderengeneeskunde zet fysio- of oefentherapie voor u in als dat voor uw behandeling nuttig is. De kosten zijn meestal onderdeel van uw DBC (bij revalidatie) of uw indicatie Wlz met behandeling (op de woonlocaties).

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222