Knop personenalarmering

Veilig wonen met personenalarmering

Dankzij personenalarmering kunt u thuis wonen mét een veilig en zeker gevoel! Als u plotseling iets overkomt, kunt u snel hulp oproepen. Opella werkt op het gebied van personenalarmering samen met De ZorgCentrale. U kunt kiezen uit diensten om alarm te maken en de zorgmedewerkers toegang te verlenen tot uw woning. Deze diensten huurt u bij De ZorgCentrale door middel van een abonnement. 

Zo werkt personenalarmering

U kunt personenalarmering met professionele alarmopvolging alleen afnemen bij Opella als u ook wijkverpleging van Opella ontvangt. Kiest u voor personenalarmering, dan krijgt u van De ZorgCentrale een draadloze hals- of polszender, die u dag en nacht bij u kunt dragen. Als er iets gebeurt waardoor u niet meer via de telefoon om hulp kunt vragen, drukt u op deze knop. Met één druk op de knop gaat er dan een melding naar De ZorgCentrale. Na het maken van het alarm is er een spreek-luisterverbinding met de ZorgCentrale. De meldcentrale schakelt vervolgens hulp in.

"De personenalarmering werkt heel goed! Ik heb altijd direct contact en binnen dertig minuten is er iemand aanwezig. Wij zijn heel blij met deze zorg."
Reactie van een gebruiker 

Hulp komt zo snel mogelijk

Maakt u gebruik van personenalarmering, dan schakelt de meldcentrale hulp in en komt er zo snel mogelijk een verzorgende of verpleegkundige van Opella naar u toe. U krijgt een sleutelkluisje bij uw voordeur, zodat de medewerker van Opella toegang kan krijgen tot uw woning. Voor de sleutelkluis sluit u een apart abonnement af.

Acute verpleegkundige nachtzorg Gelderse Vallei
Om in de nacht acute verpleegkundige zorg te kunnen bieden, is Opella een van de initiatiefnemers van de regionale acute verpleegkundige nachtzorg Gelderse Vallei. Namens alle aangesloten organisaties is er één regionaal nachtzorgteam voor alle thuiswonende klanten van de betrokken organisaties. In deze samenwerking leveren Icare en Santé Partners de nachtzorg ten behoeve van de samenwerkende organisaties. Het regionale nachtzorgteam kan tussen 23.00 uur en 07.00 uur worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Maakt u gebruik van personenalarmering? Dan worden de alarmeringsoproepen die in de nacht binnenkomen ook door dit team opgevolgd.

hand met alarmknop

Verschillende soorten personenalarmering

  • Personenalarmering standaard: voor mensen die alarm willen maken vanuit hun huis. Met een draadloze hals- of polszender kan er hulp worden ingeschakeld vanuit de gehele woning.
  • Personenalarmering standaard SIM: voor mensen die alarm willen maken vanuit hun huis. Er is geen vaste aansluiting nodig in de woning. Het apparaat wordt met SIM aangeleverd. Met een draadloze hals- of polszender kan er hulp worden ingeschakeld vanuit de woning.
  • Mobiele alarmering: voor mensen die alarm willen maken binnen en buiten hun huis. Het alarmapparaat moet elke nacht worden opgeladen voor een juiste werking. Er is geen vaste lijn nodig.

Personenalarmering aanvragen

Wilt u personenalarmering aanvragen? Dat kan door een mail te sturen naar: klantenservice@dezorgcentrale.nl.
Of u kunt telefonisch contact opnemen met De ZorgCentrale. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt bellen via het Servicepunt van Opella: 0318 752 222 en in het keuzemenu kiest u voor optie 1. U wordt dan doorgeschakeld met De ZorgCentrale en kunt bij hen het abonnement voor personenalarmering afsluiten. 

 

Wilt u meer weten over onze diensten?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222, keuzemenu 1