Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
muziektherapie Opella

De kracht van muziek

Muziek heeft een positieve invloed op mensen. Het kan raken en helpen om emoties te uiten. U kunt muziek gebruiken als u zich niet prettig voelt of om dagelijkse bezigheden beter te laten verlopen.

Met deze vijf tips van muziektherapeut Tamar Overes geeft u muziek een plek in uw dagelijks leven:

  • Heeft u moeite met wakker worden of juist bij het in slaap vallen? Zet eens uw favoriete muziek aan of kies voor rustgevende muziek.
  • Houdt u er niet van om geholpen te worden bij uw persoonlijke verzorging, zoals uw haren doen, wassen en aankleden? Samen zingen met een familielid of zorgmedewerker helpt u op een prettige en ontspannen manier door deze momenten heen. U kunt er ook voor kiezen om muziek op de achtergrond aan te zetten.
  • Maakt u graag zelf muziek? Blijft u dat dan vooral doen. Dat kan ook samen met anderen. Misschien zit er bij u in de wijk wel een buurthuis waar muziek wordt gemaakt of een koor repeteert waarbij u zich kunt aansluiten. Of vorm zelf een muziekgroepje met mensen uit uw buurt die ook graag muziek maken.
  • Er zijn veel verschillende manieren waarop u muziek kunt afspelen. Vindt u het lastig om een technisch apparaat te bedienen? Vraag eens aan een familielid of kennis om u te helpen. Bijvoorbeeld door voor u een lijst aan te maken met uw favoriete muziek in Spotify of op Youtube. Een tablet, Ipod, telefoon, maar ook een eenvoudige cd-speler of radio kan u helpen om te luisteren naar muziek die u prettig vindt.
  • De muziektherapeuten van Opella hebben een video gemaakt over hun werk én met meer tips hoe u uw voordeel kunt doen met muziek in uw dagelijks leven. U vindt de video op www.opella.nl/muziektherapie