beeldcoaching Opella

Beeldcoaching

Beeldcoaching kan ondersteunen bij de opvoeding als je wilt werken aan positief contact met je kind(eren). Bijvoorbeeld als je onzeker bent over de opvoeding, als er strijd is of als kinderen niet luisteren. Maar bijvoorbeeld ook om contact tussen ouders en een baby te verbeteren. Of als er onrust is in een gezin met pubers.

Wat is beeldcoaching?

Bij beeldcoaching maak je thuis video-opnamen van je gezinssituatie. Dit zijn opnamen van ongeveer 10 minuten, bijvoorbeeld van een eet-moment aan tafel. Samen met de beeldcoach kijk je de opnamen terug en bespreken jullie wat je ziet. Er wordt vooral stil gestaan bij de dingen die goed gaan. Wat heeft een positief effect en hoe kun je dat uitbreiden naar andere momenten?   

Starten met beeldcoaching

De beeldcoach start met een intake, waarbij de ouder(s) vertellen waar ze tegen aan lopen. Je stelt doelen op waaraan je wilt werken en je krijgt tips hoe je het beste de opnamen kunt maken. Meestal zijn drie tot zes sessies voldoende en kun je er daarna zelf mee verder.

Wat levert beeldcoaching op?

Beeldcoaching zorgt ervoor dat je heel erg wordt gesterkt in je rol als ouder. De beelden laten zien waar je niet optimaal in contact bent naar je kind(eren) toe en geven handvatten om daar zelf mee aan de slag te gaan. Je bepaalt zelf welke beelden je wilt inbrengen. Wij stimuleren om vooral in te zoomen op de positieve momenten. Als ouder let je vaak meer op de dingen die niet goed gaan. Door juist te kijken naar wat wél goed gaat, ga je daar ook meer op letten. Waardoor je die momenten kunt gaan uitbreiden. Je kunt hierdoor meer gaan genieten van je kind(eren).

“Dankzij beeldcoaching is er een stukje onzekerheid weg. Er is een duidelijk vertrouwen voor in de plaats gekomen. Vooral de positieve dingen die ik terug zag, waren een schouderklopje waard.”
Reactie van een klant van Beeldcoaching Opella

Wat kost beeldcoaching?

Per gemeente wordt beeldcoaching anders ingezet. In de gemeente Ede hoef je er zelf niet voor te betalen, omdat het vanuit de WMO subsidie van de gemeente wordt betaald. Woon je in een andere gemeente, dan kan het zijn dat er een indicatie nodig is. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Kennismaking

Twijfel je of beeldcoaching iets voor jou is? Neem gerust contact op voor een kennismaking. We starten altijd met een gesprek, je zit dan nog nergens aan vast. Ook is het mogelijk om met één opname eens te proberen of beeldcoaching iets voor jou en je gezin  is.

Meer informatie

Bekijk hier de flyer Beeldcoaching gezinnen

Informatie aanvragen of aanmelden kan via onderstaand formulier


Meer weten over beeldcoaching?

Bel ons Servicepunt: 0318 752 222