Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Beleidsadviseur Opella Nellie Pels

Zitten in een F16 of een apache helikopter

Geschreven door: Beleidsadviseur Nellie Pels

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor het materieel waar ‘onze’ luchtmacht mee vliegt. Ook ben ik (toen ik 16 was) een keer bij een opendag van de luchtmacht geweest om te kijken of ik dat ook zou kunnen, vliegen in een straaljager. Maar goed, dat is niets geworden. Maar de wens om nog eens een keer in een straaljager of een apache helikopter te zitten is er nog steeds.

Om een lang verhaal kort te maken. Twee jaar terug ontmoette ik bij Opella twee militairen die bij de luchtmacht werkten en beiden piloot waren. Opella heeft namelijk een afspraak met het ministerie van defensie voor het uitvoeren van een opdracht eens per jaar. En ik mag altijd de rondleiding met de officieren doen en ze vertellen over Opella. Heel leuk om te doen. Dus ik dacht het wel even op een akkoordje te gooien met de piloten van de luchtmacht.

Het leuke is dat Opella dit jaar weer gekozen is als organisatie om militairen (officieren), die de kaderopleiding volgen, een opdracht te laten doen in een andere omgeving dan defensie. De adviesvraag richt zich dit jaar op continu verbeteren. Dat onderwerp interesseert mij ook heel erg. Daar ben ik dagelijks in mijn werk mee bezig. Hoe kunnen we de begeleiding en zorg voor onze klanten nog beter maken? Hoe kunnen medewerkers op die manier hun werk goed en met plezier doen?

De militairen starten op 1 april en blijven dan twee weken om hun opdracht uit te voeren en ik mag de rondleiding weer doen. Na die twee weken hopen we goede adviezen te krijgen om aan het werk te gaan met continu verbeteren.

Oh ja, heb ik dat akkoordje nog voor elkaar gekregen? Helaas het is mij niet gelukt om alleen maar plaats te nemen in zo’n ding… Maar ik ga nu op voor poging twee.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.