Opella zomer 2024

Uw zorg in de zomerperiode

De vakantieperiode staat voor de deur. Ook de medewerkers van Opella hopen te genieten van een welverdiende vakantie. Voor de zorg is de zomerperiode een uitdagende tijd, waarin het moeilijk is de roosters rond te krijgen. Misschien vindt u het ook wel een lastige tijd. Zullen we samen zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt?

U ontvangt Hulp bij de Huishouding
Het kan zijn dat uw vaste hulp bij de huishouding binnenkort vakantie heeft. De planning is er hard mee bezig om vervanging te regelen, maar ze staan voor een grote uitdaging. Uw hulp in de huishouding laat u binnenkort weten wanneer zij/hij met vakantie gaat. U kunt de afwezigheid van uw hulp alvast bespreken met uw netwerk. Dan kunnen zij er rekening mee houden en eventueel inspringen. Zo zorgen we er samen voor dat u tijdens de vakantieperiode voldoende hulp krijgt.

U ontvangt Wijkverpleging
In overleg met u kijkt de verpleegkundige welke zorg in de zomerperiode (juli, augustus, september) doorgaat en welke misschien niet, anders of minder kan. Het kan zijn dat we op een ander moment komen, hulpmiddelen inzetten of dat u een nieuw gezicht ziet. Wilt u de mensen om u heen vragen wat zij kunnen doen? Fijn als familie, bekenden of buren willen helpen.

U ontvangt Individuele Zorg
Als uw vaste begeleider vakantie heeft, zal hij of zij van tevoren met u bespreken hoe er vervanging geregeld wordt. De vervanger kan bij u langskomen of er wordt (indien mogelijk en gewenst) een belafspraak gepland. 

U gaat naar de Dagbesteding
De dagbesteding gaat in de zomerperiode gewoon door.