wegwerkzaamheden parklaan bennekom

Update wegwerkzaamheden Parklaan, Bennekomseweg, Freule van Wassenaerlaan in Bennekom

De werkzaamheden aan de Bennekomseweg en de Parklaan in Bennekom zijn bijna klaar. De werkzaamheden verplaatsen naar de Freule van Wassenaerlaan: de weg van en naar het Baron van Wassenaerpark. Locaties Elias, Walraven, Machtella en Cornélie van Opella bevinden zich op het Baron van Wassenaerpark.

Wegwerkzaamheden vanaf september 2023

Op de Freule van Wassenaerlaan wordt een rotonde aangelegd. Om dit mogelijk te maken wordt er een tijdelijke weg gemaakt via de Boerhaavelaan en Barones van Lyndenlaan. Deze weg komt gedeeltelijk op het terrein van Opella te liggen. Een tweede tijdelijke weg wordt aangelegd via de Fred Bantinglaan. Deze weg is enkel te gebruiken voor bewoners van de appartementen boven Walraven. De tijdelijke wegen worden – naar verwachting – na de bouwvak aangelegd. In september wordt gestart met de werkzaamheden aan de Freule van Wassenaerlaan.

Wat betekent dit voor u?

Als bewoner of bezoeker bereikt u via een andere route het Baron van Wassenaerpark. U kunt  gebruikmaken van de tijdelijke weg via de Boerhaavelaan en Barones van Lyndenlaan. Bent u een bewoner of bezoeker van de appartementen boven Walraven? Dan kunt u gebruikmaken van de tijdelijke weg via de Fred Bantinglaan. Bewoners krijgen hierover een brief van de gemeente. De tijdelijke routes worden met borden langs de weg aangegeven.

Waarom worden deze werkzaamheden uitgevoerd?

Met de Parklaan worden A12 en de N224 verbonden. Zo zijn de kazerneterreinen en de Enkawijk straks beter bereikbaar. Ook ontstaat er hierdoor een betere verdeling van het verkeer in Ede.