Beleidsadvies Opella

Stof tot nadenken

Geschreven door: Beleidsadviseur Nellie Pels

Ik mag eens in de zoveel tijd een blog voor jullie schrijven over dingen die mij bezig houden qua werkzaamheden en die ik graag wil delen. En soms ontbreekt het mij aan inspiratie. Ik word wekelijks achter de broek aan gezeten dat ik weer een blog mag schrijven maar weet dan eigenlijk niet waarover. Zo ook deze keer. Tot aan vanmorgen.

Op MijnOpella, de website voor medewerkers van Opella, wordt er elke week een vraag over zingeving gepubliceerd. Deze week was het de vraag: Wat is er veranderd als je jezelf vergelijkt met 10 jaar geleden? En dat gaf mij stof tot nadenken. Ik ben eens in mijn agenda gaan kijken wat ik 10 jaar geleden aan het doen was. Dat was wel heel feestelijk. Ik was bezig met het organiseren van een zeskamp en het jubileumfeest van Opella in Wageningen. Ook was ik bezig met een opleiding te volgen en weer te leren.

Nu, 10 jaar later ben ik in de zomermaanden vooral te vinden bij mijn eerste liefde in mijn loopbaan. Het was én zomer én er kwam nog een coronagolf langs, die ervoor zorgden dat het een uitdaging was om de roosters rond te krijgen. Dus ben ik aan de slag geweest op de woningen in de verpleeghuizen. De aanleiding was niet leuk, maar ik vond het me toch leuk om dit weer eens af en toe te doen. Ook nu ben ik weer aan het leren geweest. Ik weet nu hoe de plafondliften werken en welke tilmatten er allemaal bestaan. En ik weet hoe ik een Doff N' Donner (een hulpmiddel bij het aantrekken van steunkousen) moet gebruiken. Wat is dat een ideaal ding. Tenminste als je weet hoe hij werkt, want de eerste paar keer zat de steunkous wel heel erg vreemd om het been van de klant heen.

Dus 10 jaar later ben ik nog steeds aan het leren. De ene keer theoretisch en de andere keer praktisch, maar leren is leren. Dus dat is niet veranderd. Ik heb alleen 10 jaar meer kennis die ik meeneem in mijn dagelijkse leven. En hebben jullie de vergelijking al gemaakt?

 

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog