Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.

Samenwerking Acute Verpleegkundige Nachtzorg Gelderse Vallei van start

Vanaf 1 juni 2020 start in de Gelderse Vallei gezamenlijke verpleegkundige nachtzorg. Initiatiefnemers zijn Opella, Icare, Santé Partners en Vilente, in samenwerking met Huisartsen Gelderse Vallei en Zorgbelang Inclusief.

Het regionale nachtzorgteam kan tussen 23.00 uur en 07.00 uur worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Door samen te werken kan de acute verpleegkundige nachtzorg aan alle inwoners in de Gelderse Vallei worden geboden. Door de samenwerking kan de capaciteit van de organisaties efficiënter worden benut. Uitvalsbasis is de locatie van de huisartsenpost. Daardoor kunnen de verpleegkundigen snel worden ingezet voor een acuut bezoek aan huis en kan ook de huisartsenpost worden ontlast. De acute verpleegkundige nachtzorg bestaat uit een verpleegkundige, die wordt gereden door een chauffeur van het Witte kruis, een organisatie met ervaring met huisartsenvervoer.

Afgelopen periode is gebruikt om de systemen in te richten om deze samenwerkingsvorm mogelijk te maken. Na de start kunnen andere zorgaanbieders aansluiten bij deze vorm van acute verpleegkundige nachtzorg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw.