Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Hospice Bennekom

Nieuwe sfeer in Hospice Bennekom

Het Hospice in Bennekom heeft de afgelopen periode een opknapbeurt gehad. Van wat sombere en donkere ruimten is het Hospice omgetoverd tot een sfeervolle locatie.

Verpleegkundige Hanneke van de Poel: “De ruimtes stralen nu licht, warmte en geborgenheid uit. En dat is wie wij zijn als team naar onze gasten en hun naasten toe. Wij bieden hen licht, warmte en geborgenheid en gaan mee in het laatste stukje van hun leven. Dat is de reis van onze gasten, waarin de regie bij hen ligt en wij hen mogen ondersteunen en bijstaan.”

Alle gastenkamers, de gang en de huiskamer zijn opnieuw geschilderd en behangen. Hanneke: “Dit moest strak gepland worden, want de kamers bleven steeds beschikbaar voor de opname van nieuwe gasten.” Ook kwamen er nieuwe meubels en nieuwe raambekleding.

Heel veel dank aan:
Henny van Kooten: fantastisch schilderwerk geleverd.
Henneke Sneijder: dank voor je meedenken en aanmoediging hierin.
Ricardo Cappelletti: altijd weer bereid om mee te denken en advies te geven.
Inge Groot: dank voor aanzet en support! En later is dit overgenomen door Matthijs Kloek.
Huismeesters en Weijman: ook jullie bedankt voor jullie meedenken en uitvoering!
Dank aan collega’s en vrijwilligers, zonder jullie was alles niet mogelijk geweest, samen hebben we iets moois neergezet.

Als laatste dank aan allen die dit financieel mogelijk hebben gemaakt. Voor het Hospice zijn er de afgelopen jaren veel giften binnen gekomen, vanuit gasten, familie en vanuit de kerken in Bennekom. Hanneke: “Bij de giften werd vaak vermeld om het te besteden aan het interieur en de sfeer, maar ook aan de gasten die er verblijven en de mensen die om hen heen staan, waaronder ook de vrijwilligers en de zorgmedewerkers. Het is iets om stil van te worden. We hopen dat de uitwerking hiervan bijdraagt aan een nieuwe fase in het Hospice: waarin we er alles aan doen om veiligheid en geborgenheid te blijven bieden.”

Wees welkom, om sfeer te proeven de koffie staat klaar!

Meer informatie over Hospice Bennekom: https://www.opella.nl/hospice-bennekom