Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Muziektherapie - qwiek.up

Nieuwe belevingsmodules Qwiek.up dankzij Monuta

Dankzij een gift van Monuta van 300 euro hebben de muziektherapeuten van Opella een aantal nieuwe belevingsmodules voor de Qwiek.up kunnen aanschaffen.

De Qwiek.up is een apparaat dat beelden projecteert, bijvoorbeeld op de muur of het plafond, in combinatie met geluid of muziek. Ook eigen foto’s of video’s kunnen hierbij worden gebruikt. De Qwiek.up kan worden ingezet tijdens zorgmomenten, om beweging te stimuleren, herinneringen op te halen of als leuke activiteit.

Monuta heeft vijf belevingsmodules gesponsord voor de Qwiek.up. Op deze modules staan beelden en geluiden of muziek met een bepaald thema: Kerstmis, Lejo, Cultuur in Nederland, Holiday on ice en Andre Rieu in Wenen. Muziektherapeut Hetty Cornelissen: “We gebruiken de Qwiek.up in de verschillende verpleeghuizen van Opella. De bewoners van Opella genieten hier op dit moment al van. Zo hebben we de module ‘Cultuur in Nederland’ ingezet op locatie de Baronie. Als er een molen in beeld komt begint een bewoner spontaan te zingen: ‘Daar bij die molen… Wat een leuke beelden allemaal! Oh wat mooi!’ We zijn Monuta erg dankbaar voor deze gift!”