Dagbesteding Beytna

Nieuw bij Opella: Dagbesteding Beytna

In april is Opella een dagbestedingsgroep gestart speciaal voor ouderen met een migratieachtergrond. Door Opella-collega’s en de gemeente Ede is de afgelopen jaren intensief en enthousiast gewerkt aan het ontwikkelen van deze nieuwe dagbesteding. Dagbesteding Beytna (vertaling: Ons Huis) is dé plek waar ouderen met een migratieachtergrond elkaar ontmoeten.

Beytna: voor wie en door wie
Deze dagbestedingsgroep is voor ouderen met een indicatie voor dagbesteding. Ouderen met een migratieachtergrond die geheugenproblemen ervaren, bijvoorbeeld een vorm of vermoeden van dementie. Ook het ontlasten van een (overbelaste) partner of mantelzorger kan een reden zijn om naar Opella Beytna te komen. De bezoekers wonen zelfstandig in bijvoorbeeld de gemeente Ede, Wageningen, Veenendaal of Renkum.

Meertaligheid 
De begeleiders van deze begeleidingsgroep hebben ervaring met meertaligheid, verschillende culturele achtergronden en geloofsovertuigingen. De activiteiten en de sociale contacten dragen bij aan een betere gemoedstoestand van de bezoekers. Op 3 april is de mannengroep op de woensdagen van start gegaan op locatie Walraven in Bennekom. We kijken er naar uit om op termijn ook te starten met een vrouwengroep.

Kijk op de pagina van Dagbesteding Beytna voor meer informatie.

Meer weten over dagbesteding?

Bekijk onze informatie over dagbesteding psychiatrische ondersteuning en dementie op jonge leeftijd.