Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
beleidsadviseur Opella Nellie Pels

Met de mond vol tanden…

Geschreven door: Beleidsadviseur Nellie Pels

Soms zijn er van die momenten waarvan je nog precies weet waar je op dat moment was. Eén zo’n moment was voor mij de aanslagen op de TwinTowers in Amerika. Als ik mijn ogen dicht doe dan zie ik mijzelf weer staan, in uniform op afdeling de Meerpaal van de Halderhof. Sterker nog, ik weet zelfs de dienst nog die ik draaide, van 9.30 tot 18.00. Dat weet ik nog omdat het heel veel indruk op mij heeft gemaakt.

Een ander evenement wat ik me nog levendig kan herinneren was het Opella koor wat opgericht was voor het feest van het 10-jarig bestaan van Opella. Eerst oefenen met z’n allen en daarna de ‘uitvoering’ tijdens het feest. Wat was dat leuk om te doen. Ik weet mijn plek nog in het koor, naast Jos van Beek. En ach, ik kon geen noten lezen en zong weleens de tekst van de buurvrouw, maar het is allemaal goed gekomen. Door de corona is ook echt alles anders geworden. Je collega’s niet meer zo vaak zien, veel overleggen digitaal en nu ook organiseren we ook de Opella Experience, een evenement voor medewerkers van Opella, digitaal. Centraal tijdens deze Experience staan waardering uiten en verbondenheid met elkaar en/of Opella.

Waardering krijgen en geven vind ik soms best lastig. Ik vind zelf dat ik gewoon goed mijn best moet doen en dat hoeft dan ook nog eens niet extra ‘gewaardeerd’ te worden. Tot ik een aantal weken geleden verrast werd met een bos bloemen en mooie woorden door specialist ouderengeneeskunde Elly van Zanten. Voor ons personeelsblad O! werd ik in het zonnetje gezet. Ik stond met de mond vol tanden, en voor degenen die mijn kennen gebeurt dat niet heel erg vaak. En wat vond ik het leuk!

In het afgelopen jaar heb ik in mijn blogs waardering uitgesproken naar collega’s die het heel zwaar hebben gehad (door wat voor een reden ook). Ook heb ik gezien dat er hele mooie dingen gebeurden. De verbondenheid met elkaar en met Opella is groot geweest dit afgelopen jaar. En wat mooi dat hier nu ook aandacht aan wordt besteed tijdens de Opella Experience. Laten we dit vooral vasthouden de komende jaren.

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.