Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
Logopedie Opella

Inzet van eHealth bij logopedie

Op 6 maart 2021 is het in heel Europa de Dag van de Logopedie. Dit jaar staat deze dag in het teken van eHealth: digitale toepassingen in de zorg. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het gebruik van apps.

De logopedisten van Opella gebruiken tijdens de behandelingen apps om cliënten vaardigheden aan te leren, te verbeteren of te behouden. De app Bitsboard (geschikt voor de iPad) is zo’n app. Deze app heeft ontzettend veel mogelijkheden en is inzetbaar bij alle doelgroepen, zowel bij mensen met dementie als bij revalidanten. Dit filmpje geeft in het kort een idee van de mogelijkheden van de app: https://youtu.be/wmFcyOLhGF8.

Woorden trainen

Deze app hebben we bijvoorbeeld gebruikt bij een revalidant om het vinden van woorden te trainen. Aan de app zijn woorden toegevoegd passend bij de hobby van deze mevrouw, namelijk tuinieren. Doordat de app eenvoudig is in het gebruik en helemaal te personaliseren is, heeft zij met veel plezier met deze app geoefend. Het vinden van woorden is snel verbeterd, waardoor het voeren van gesprekken gemakkelijker ging.

Activiteit bij dementie

Ook voor mensen met dementie kan dit een leuke activiteit zijn. Door foto’s van bijvoorbeeld familie of hobby’s toe te voegen kan een digitaal boek gemaakt en bekeken worden. Met dezelfde foto’s kan ook een digitale legpuzzel gemaakt worden of er kan bingo mee gespeeld worden.

Nieuwsgierig geworden naar deze app?

Hoe je de app installeert, foto’s aan de app toevoegt en spellen speelt is te zien door op onderstaande linkjes te klikken.
Veel plezier met het gebruik van deze app!
Video 1: Installatie - https://youtu.be/hCreRtwbUlc
Video 2: Aanmaken van een board - https://youtu.be/nlJsN94U5F8
Video 3: Mogelijkheden van Bitsboard - https://youtu.be/V9BudQ16UIk