Hulpmiddelen

Hulpmiddelen om (langer) thuis te blijven wonen

Opella-medewerkers willen graag zorgen, dat is hun zorghart. Toch is het ook belangrijk dat we u niet te veel uit handen nemen. Want uit onderzoek blijkt dat ’zelf doen’ mensen uiteindelijk het gelukkigst maakt. Er bestaan veel hulpmiddelen waarmee u het dagelijks leven en persoonlijke verzorging op een veilige en prettige manier zelf kunt blijven doen. Opella gaat in de wijkverpleging werken met een Hulpmiddelentas. In die tas zitten showmodellen van allerlei handige hulpmiddelen.

De hulpmiddelentas helpt ons om u niet te snel of onnodig dingen uit handen te nemen. De tas is geen winkeltje, we leveren niet uit de tas. Het bevat wel een heleboel showmodellen. Sommige hulpmiddelen kunnen worden getest voordat u het als klant zelf aanschaft. Voor u biedt de hulpmiddelentas een mooi overzicht van alle mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat er anti-slipsokken zijn voor in de badkamer en onder de douche? Een aanrader! En met de aankleedstok is het zo veel makkelijker om uw jas aan en uit te doen.

 

hulpmiddelen tas

Waarom hulpmiddelen?

Met behulp van de hulpmiddelentas laten wijkverpleegkundigen aan (nieuwe) klanten zien wat er allemaal mogelijk is. Dat is op drie manieren waardevol:

  • Het is fijn als u niet afhankelijk bent van onze komst en met een hulpmiddel zelfredzaam bent. U kunt op een tijdstip dat u zelf fijn vindt uw ogen druppelen, douchen of steunkousen aantrekken.
  • Als u meer zelf doet, kunnen wij helpen waar we echt niet gemist kunnen worden. De zorg moet zuinig zijn op haar tijd, want veel mensen hebben hulp nodig.
  • Opella-medewerkers moeten zuinig zijn op hun mentale gezondheid en op hun lijf. De hulpmiddelen uit de tas zijn ook vanuit dat oogpunt bekeken. De tas bevat producten die de fysieke belasting voor medewerkers verminderen.
Als u meer zelf doet, met hulpmiddelen, kunnen wij helpen waar we echt niet gemist kunnen worden


Welke hulpmiddelen zijn er?

De lijst met hulpmiddelen die beschikbaar zijn, is lang. Producten als een antislipmat in de badkamer kent u wellicht al. Maar heeft u ook weleens aan de volgende middelen gedacht?

  • Antislipsokken - Antislipsokken bieden u meer zekerheid tijdens het lopen. Dankzij de antislipzool verkleint het risico op uitglijden. Bovendien zijn de sokken gemaakt van slijtvast katoen. Zo bent u ervan verzekerd dat u lang van de sokken kunt genieten. Er zijn ook sokken die nat mogen worden, speciaal voor in de badkamer.
  • Steunkousen hulpmiddel - Met de Doff N' Donner kunt u comfortabeler en sneller uw steunkousen aan- en uittrekken. De Doff N' Donner is geschikt voor alle typen compressiekousen. 
  • Druppelbril - Met de druppelbril kunt u zonder moeite en op de juiste manier uw oogdruppels aanbrengen. De bril bevat verschillende openingen en is zo ontworpen dat alle gangbare maten flesjes en pompjes in de bril passen. 
  • Knopenhaak - De Knopenhaak van Good Grips helpt u met het vastmaken van knopen. De knopenhaak heeft een lichte en comfortabele grip. Het verdikte handvat is gemaakt van rubberachtig materiaal en heeft flexibele rubberen ribbels die comfortabel zijn voor elke greep. 
  • Pillensnijder - Met de pillensnijder snijdt u eenvoudig uw pillen op maat. U kunt de pillensnijder voor verschillende vormen pillen gebruiken. De plaats waarin u de pil legt, heeft de vorm van een driehoek waardoor hij geschikt is voor vrijwel elke vorm pil of tablet.

Maar ook: een aankleedstok, een beenheffer, douchesokken, een schoenlepel, een sokaantrekker of een washulpmiddel.

Bent u benieuwd met welke hulpmiddelen u meer zelf kunt blijven doen? Of opnieuw weer zelf kunt gaan doen? Vraag het aan uw Opella-medewerker of bel het Opella Servicepunt.

De hulpmiddelentas is samengesteld door een team van verpleegkundigen in samenwerking met de trainer fysieke belasting en team KEI (kwaliteit en innovatie).

Wat vindt u?

Laat uw reactie achter op Facebook