Naar homepage
Naar homepage
Nellie Pels

De (pannen)koekenbakkers van Opella

Geschreven door: Beleidsadviseur Nellie Pels

De zomer, altijd weer een moment in zorgverlenend Nederland waarover menigeen zorgen heeft. De ene helft van zorgverlenend Nederland heeft lekker een welverdiende vakantie en de andere helft zorgt ervoor dat mensen krijgen wat ze nodig hebben. En dat soms in temperaturen die niet echt lekker meer te noemen zijn.

De ondersteunende diensten van Opella willen deze zomer iets doen voor onze klanten, bewoners en collega’s die in de directe zorgverlening staan. Alle collega’s van de ondersteunende diensten springen in juli en augustus bij. Ikzelf mocht, samen met Petra, pannenkoeken bakken in twee huiskamers van het verpleeghuis. En wat hebben we genoten van deze activiteit. Petra heeft leren pannenkoeken bakken, de zorgcollega’s hoefden niet zelf eten te koken en de bewoners hebben gesmuld.

We hebben hiermee niet alleen onze zorgcollega’s ondersteund, het was ook goed voor onszelf. Wij hebben ervaren hoe het is om een bijdrage te leveren (al was hij maar klein) aan het ‘leven’ op de woongroep. Veel van mijn directe collega’s van de ondersteunende diensten hebben op deze manier iets extra’s gedaan. Bijvoorbeeld: werken in de hulp bij het huishouden, de krant lezen met een bewoner of wandelen met bewoners. Van mij mag dit een Opellatraditie worden, de hulp in de vakantieperiode.

En Petra en ik vonden het zo leuk om de pannenkoeken te bakken dat wij het graag nog een keer willen doen. Dus… als jij nu denkt: 'dat zou in ons verpleeghuis ook leuk zijn', laat het even weten en wij komen langs (en we kunnen het best goed, al zeg ik het zelf).

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.