Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
dietisten Opella

De diëtist

Geschreven door: Diëtisten Opella

Tegenwoordig is bijna iedereen wel met goede en gezonde voeding bezig. Je leest er over in kranten en tijdschriften, en ook op tv gaat het regelmatig over voeding. En dan hebben we nog niet eens het internet genoemd, waar onderhand iedereen zich een ‘voedingsexpert’ lijkt te noemen.

Geen wonder dat we ons regelmatig afvragen: wat is nu écht goede voeding? En wat is de beste voeding voor onze klanten? Voor de antwoorden op deze vragen kun je terecht bij de diëtist!

Laten we onszelf eerst even voorstellen. Wij, Roelinda den Hartog, Eline Berrevoets en Britt Wagenaar zijn de 3 diëtisten van Opella. Wij werken op elke Opella locatie en elke werkdag is er iemand aanwezig.

Maar wat doet nu eigenlijk een diëtist? De diëtist is dé expert op gebied van voeding bij ziekte, maar ook bij gezondheid. We geven advies op maat, passend bij de persoonlijke voorkeuren en specifieke situatie van de klant. Dit kan bijvoorbeeld gewichtsverlies/ondergewicht of overgewicht zijn. Maar ook begeleiding bij bijvoorbeeld diabetes type 1 of 2, hart- en vaatziekten, maag- darmproblemen zoals diarree of obstipatie en bij (decubitus)wonden. Verder geven we voedingsadvies bij een allergie of voedingsintolerantie en specifieke diëten zoals een natrium- of kaliumbeperking/verrijking. Een verwijzing voor de diëtist loopt altijd via de specialist ouderengeneeskunde, eventueel naar aanleiding van vragen vanuit de zorg. Voor algemene vragen of advies over voeding gerelateerde projecten kan iedereen bij ons terecht.

Wij kijken er naar uit om jullie in de komende blogs meer te leren over voeding. 

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.