Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
budgetcoach Opella

Budgetcoach: zes tips om uw financiën op orde te houden

Kunt u ook zo aanhikken tegen het ordenen van uw financiën? De financieel coaches van Opella geven hieronder een zestal tips hoe u dit zo eenvoudig mogelijk kunt doen. Want als de financiën eenmaal op orde zijn, valt er vaak een last van de schouders.

  • Begin met het maken van een budgetplan, waarin u alle inkomsten en uitgaven op een rij zet. Breng die inkomsten en uitgaven in balans.
  • Heel belangrijk: houd uw administratie goed op orde. Werk met goede mappen en plan een vast moment per week in om de administratie door te nemen.
  • Zorg dat u een rekening hebt waarbij u niet in het rood mag staan. Rood staan kost namelijk geld. Heeft u toch een rekening waarbij dit wel kan, controleer dan regelmatig de bankafschriften op roodstand.
  • Doe belastingaangifte, ook als u dat niet verplicht bent. Soms krijgt u geld terug van uw inkomstenbelasting.
  • Kijk bij verandering van inkomsten of u nog recht heeft op toeslagen of dat u toeslagen kunt aanvragen.
  • Op tijd aan de bel trekken kan veel problemen voorkomen. Schakel dus de hulp in van anderen.

Hulp nodig?

De financieel coaches van Opella helpen u om inzicht te krijgen in het uitgavenpatroon en om de administratie op orde te krijgen. Ook kijken we met u naar de mogelijkheden om schulden af te lossen of daar regelingen voor te treffen. Zie ook de flyer Financieel coaching