Naar homepage
Naar homepage
Opella neemt maatregelen in verband met het coronavirus. De actuele informatie vindt u hier.
verpleegkundige Opella

Afscheid

Geschreven door: Verpleegkundige Diana Bouwmeester

Ja, het was een hele beslissing en ik heb lang getwijfeld, maar ik ga met pensioen.

Bijna 47 jaar heb ik gewerkt. Op 9 oktober 1975 ben ik begonnen als medisch secretaresse in het Julianaziekenhuis Veenendaal. Toen ik 18 was, heb ik daar de opleiding voor verpleegkundige gedaan en in totaal 36 jaar in het ziekenhuis gewerkt op diverse afdelingen. In 2008 ben ik begonnen bij het Verpleegkundig team van Opella.

Ik heb onnoemelijk veel veranderingen in de zorg meegemaakt en verbeteringen zoals:     van de Zweedse band (een hulpmiddel waarmee cliënten werden vastgezet om vallen te voorkomen) naar meer bewegingsvrijheid, van wondverzorging door ijs en föhn te gebruiken naar de nieuwe verbandmiddelen, van de strenge hoofdzuster naar het werken in een team, van de patiënt zelf tillen naar de tillift, enz. Gewoon teveel om op te noemen.

Door die verbeteringen heb ik altijd met plezier mijn werk gedaan. Ik kijk nu een beetje terug op mijn arbeidsverleden en ik vroeg me af waarom het vroeger dan zo leuk was, want de omstandigheden waren verre van ideaal. En dan denk ik: het kwam vooral ook door de collega’s. De saamhorigheid, collegialiteit en de warme vriendschappen die ik er aan heb overgehouden. Maar ook de patiënten en later de bewoners die me zo vaak blijk gaven van hun dankbaarheid, maar waar ik ook zoveel van geleerd heb en die me lieten delen in hun angst, verdriet, vreugde en levensverhalen. Ik ben daar zoveel rijker door geworden.

Het zal ook moeilijk zijn als het definitieve afscheid komt. De herinnering aan de bewoners van Walraven waar ik de laatste jaren heb gewerkt, draag ik met mij mee in mijn hart. Maar zeker ook de medewerkers die me zo vaak het gevoel hebben gegeven dat ik in een warm bad stapte. Voor al die mensen die me zo dierbaar zijn geworden, bid ik uit de grond van mijn hart voor hun gezondheid, geluk en welzijn en dank jullie voor alle steun, warmte en collegialiteit die ik heb mogen ervaren in dit mooie werk!

Wat vindt u?

Laat hier uw reactie achter op bovenstaande blog.