thuiszorg Opella Ede, Veenendaal, Wageningen

Is er straks nog zorg voor mij?

Maakt u zich wel eens zorgen over de zorg? Nederland heeft te maken met vergrijzing, we leven langer en er is een tekort aan medewerkers in de zorg. “Als ik nu of later intensieve zorg nodig heb, is die er dan voor mij?”, vraagt u zich misschien af. We moeten met elkaar bewuster omgaan met zorg en waar het kan kiezen voor andere oplossingen.

Bewust omgaan met zorg en ondersteuning betekent dat we bij Opella met u doornemen hoe u de dingen kunt blijven doen die uw leven de moeite waard maken. De (wijk)verpleegkundige of de casemanager dementie stelt u daarbij deze vragen:

  • Wat kunt u zelf doen of weer leren? De meeste mensen vinden veel voldoening door zelf actief te blijven en niet afhankelijk te zijn van anderen. We houden daarmee de professionals beschikbaar voor zorg die door deskundigen moet worden gegeven.
  • Wat kunnen de mensen om u heen voor u betekenen? Komt uw zoon bijvoorbeeld elke week uw was strijken of helpt hij u bij het douchen? Blijft u dat dan vooral samen doen. Of u nu zelfstandig woont of bij Opella. Heeft u geen netwerk? Dan denken we met u na hoe u contacten kunt opbouwen.
  • Welke uitdagingen kunt u oplossen met technologie? Bijvoorbeeld met een medicijndispenser, die u een signaal geeft dat u uw medicijnen moet innemen. Of een glucosemeter die automatisch uw bloedsuiker op peil houdt. Het is prettig als u daarin onafhankelijk bent van anderen.
  • Welke mogelijkheden zijn er in uw buurt? In veel wijken worden activiteiten georganiseerd, van een hobbyclub tot een maaltijd of van meer bewegen voor ouderen tot interessante lezingen. Kiest u vooral wat bij u past.

Opella geeft thuis

Mensen zijn geen nummer is de kern van hoe we bij Opella willen thuis geven: we hebben oog en oor voor wat voor iemand echt belangrijk is. Daarbij gaan we terug naar de basis: ‘hoe doe je het thuis?’ We staan stil bij wat iemand zelf kan (leren), wat familie en het eigen netwerk kunnen betekenen, wat de voorzieningen in de wijk zijn en welke hulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen helpen. Professionele en informele zorg regelen we in samenhang en uit verschillende financiële stromen. Met elkaar zoeken we naar de meest eenvoudige en beste oplossingen.

Bekijk ook onze informatie over Thuis geven op de website met onder andere deze video over Cor Deelen en zijn zoon Henk, die het samen met professionals mogelijk maakt dat zijn vader met dementie thuis blijft wonen.