Servicepunt 0318 752222

Bel Me Terug

Hulp bij het huishouden

Voor hulp in de huishouding kunt u een beroep doen op onze huishoudelijke medewerkers. Tijdelijk of voor een langere periode.

Wij helpen bij huishoudelijke taken

Huishoudelijke taken zijn aan de orde van de dag. Stofzuigen, wassen, de bedden opmaken en ramen lappen. Vaak niet zo ingewikkeld, maar wel zwaar. Vooral als u ziek bent, herstelt na een operatie of ouder wordt.

Priscilla

"Omdat ik reuma heb, wordt het zware huishoudelijke werk me uit handen genomen. Ik heb nu een vaste hulp met wie het goed klikt. Het fijne is dat zij met me meedenkt. Ze komt met ideeën voor het huishouden, die ze vaak meteen oppakt. De mensen van Opella, die ik heb meegemaakt, zijn lief, behulpzaam en begripvol.”

 
 
 
 

Hulp bij het huishouden aanvragen?

Onze huishoudelijke medewerkers   werken in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Woont u in één van deze gemeenten en wilt u onze hulp? Dan zijn er twee mogelijkheden:

1. U heeft een indicatie vanuit de gemeente en krijgt hulp bij het huishouden vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Als u dat wenst, vult het aantal uren aan met particuliere hulp van Opella.

2. U maakt als particulier gebruik van de hulp bij het huishouden van Opella.

Hulp bij het huishouden vanuit de Wmo

Het zorgloket in uw gemeente bekijkt welke ondersteuning u nodig hebt en hoeveel. Dit heet een indicatie. Het zorgloket geeft deze indicatie aan ons door, waarna wij uw ondersteuning regelen.
Als u hulp ontvangt op basis van een indicatie, wordt een deel vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt door de gemeente vastgesteld en kan dus per gemeente verschillen. U betaalt de bijdrage via de factuur die het Centraal Administratie Kantoor (CAK) u toestuurt.
Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden vanuit de Wmo en wilt u daarnaast voor eigen rekening meer uren afnemen? Dan geldt een tarief van € 20,20 per uur. Tijdens avonden, weekenden en feestdagen geldt een hoger tarief.

Particuliere hulp bij het huishouden

Kunt of wilt u geen beroep doen op de Wmo? Of wilt  u meer uren hulp bij het huishouden dan voor u is geïndiceerd? Dan is het ook mogelijk om de kosten voor hulp bij het huishouden zelf te betalen. Wij sturen u dan de rekening.
Het inschakelen van een hulp bij het huishouden van Opella geeft u een aantal voordelen:

  • De hulp bij het huishouden is in dienst bij Opella. Wij screnen onze medewerkers op gedrag en competenties. Waar nodig zorgen wij voor opleiding.
  • Als u dat wilt, kunnen wij ook zorgen voor vervanging tijdens ziekte of vakantie van uw vaste medewerker.
  • Wij zoeken voor u een medewerker die bij u past. Wanneer u niet tevreden bent over de hulp, dan regelen wij voor u een andere hulp bij het huishouden.

Tarieven particuliere hulp bij het huishouden

Doet u particulier een beroep op de hulp bij het huishouden van Opella, dan is het tarief € 24,85 per uur. Wij gaan op zoek naar een medewerker die bij u past. Tijdens avonden, weekenden en feestdagen geldt een hoger tarief.

Meer weten?

Wilt u met iemand praten over de zorg die u nodig hebt? Belt of mailt u dan naar het Opella servicepunt via telefoon (0318 752222) of e-mail (servicepunt@opella.nl).

Of lees het de folder Hulp bij het huishouden. Bovendien vindt u op zorgbijuthuis.opella.nl antwoorden op veelgestelde vragen over hulp bij het huishouden.